Fedora 19, Schrödingers katt, liv

Den berömda kvant verklighet tankeexperiment Schrödingers katt kanske eller kanske inte existerar, men den senaste versionen av Red Hat: s community Linux Fedora 19, med smeknamnet Schrödingers katt, lever, ja, och redo att laddas ner.

Till skillnad från sin föregångare, Fedora 18, som var vanhedrande sent, har Fedora 19 kom i tid. I ett uttalande sade Fedora Projektledare Robyn Bergeron, “I den här versionen har Fedora Project samhället absolut visat att agility frågor. Från hög nivå funktioner för att möjliggöra moln och virtualisering infrastruktur, hela vägen ner till processnivå och virtual- maskinnivå bärbarhet, i kombination med de senaste utvecklare toolchains, Fedora 19 innehåller banbrytande teknik som gör det möjligt för skalbarhet, motståndskraft, och flexibilitet som är avgörande i en teknik världen allt mer fokuserat på snabb leverans av lösningar, tjänster och information.

Fedora har alltid varit känd för att vara banbrytande Linux-distribution. Det är tänkt mer för allvarliga avancerade användare och utvecklare än vanliga användare. Den här versionen är inte annorlunda.

Fedora 19 använder 3.9.0 Linux-kärnan. För sin skrivbordet Fedora 19 fortfarande använder GNOME (GNOME 3.8.3, för att vara exakt) för sin standardskrivbord.

Du har också möjlighet att använda “GNOME Classic” för en GNOME 2-stil erfarenhet. Det kommer också med KDE Plasma arbetsytor 4,10 skrivbordet och GNOME 2-klonen MATE 1,6 skrivbordsmiljö. I trion, jag föredrar MATE själv.

Det finns också versioner för LXDE och Xfce skrivbords fans.

För slutanvändare, kommer Fedora med Firefox 21.0 för surfning, Libreoffice 4,10 för sin kontorssvit, Thunderbird 17.0.6 för e-post och RSS-flöden, och GIMP 2.8.4 för grafik. Som alltid med Linux, kan du hämta och installera ditt eget val av program. Jag var glad över att finna att Fedora kommer också med 3D-utskrifter stöd inbyggt.

Fedora nu också kommer med nya funktioner för dagligt bruk, såsom förbättringar av Common UNIX Printing System (CUPS), som nu använder PDF som standardutskriftsjobb format. Detta förbättrar Fedoras utskriftshastighet. Det är också nu kommer med ett förenat Voice over Internet Protocol (VoIP), gör det möjligt för Fedoraanvändare ringa utnyttjar en användare @ domänadress med andra nätverk som använder Session Initiation Protocol (SIP) och Extensible Messaging och Presence Protocol (XMPP, aka, Jabber ) nätverk.

Fedora 19 Linux “Schrödingers katt”, går beta, Oracle vem? Fedora & openSUSE ersätter MySQL med mariadb, den mest populära slutanvändaren Linux-distributioner är …, Mint 15: Dagens bästa Linux (Review), Fedora 18 slutligen anländer

Denna senaste Fedora kommer också med ett brett utbud av utvecklingsverktyg. Dessa inkluderar de senaste versionerna av populära språk som PHP 5.5, Ruby 2.0.0, och en teknisk förhandsvisning av den kommande OpenJDK8. Fedora kommer också med utvecklare assistent. Detta verktyg hjälper programmerare skapa en utvecklingsmiljö med språkspecifika mallar, prover och toolchains.

Med tanke på, Red Hat: s stöd för Openstack, är det ingen överraskning att Fedora kommer med Openstack Grizzly för sin infrastruktur-as-a-service (IaaS) moln. Fedora nu också kommer med OpenShift Origin, en plattform-as-a-service (PaaS) molninfrastruktur, inklusive en mängd olika patroner för att utveckla och driftsätta applikationer.

Som väntat, Fedora har bytt till mariadb för sina standarddatabassystem (DBMS) från MySQL. Detta i sin tur antyder att, Red Hat kommer att växla från Oracles MySQL till mariadb i sitt kommande Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7,0.

Vill ge nya Fedora ett försök? Du kan ladda ner Fedora 19 nu. Du kan köra Fedora på så lite som en 1 GHz-processor med 1 GB RAM och en 10 GB hårddisk. I praktiken skulle jag dubbla processorhastighet och mängden RAM-minne.

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Jag måste också tillägga att Fedora verkligen är en Linux för människor som vet Linux. Om du vill bara få dina fötter är våta med Linux, rekommenderar jag försöker Ubuntu 13.04 eller, Mint 15. Om du är en seriös Linux användare, men du förmodligen redan att ladda ner den.

Njut av!

 berättelser

Fedora 19 Linux “Schrödingers katt”, går beta

Oracle vem? Fedora & openSUSE kommer att ersätta MySQL med mariadb

De mest populära slutanvändare Linux-distributioner är …

Mint 15: Dagens bästa Linux (Review)

Fedora 18 slutligen anländer

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows