HP rekord Apple, Dell och andra rivaler i senaste Greenpeace grön teknik guide

Innan du köper en ny bit av datorer eller elektronik under kommande semester eller utgången IT-budgeten Blowout, kanske du vill överväga vad det tar att bli av med vad du köper tre till fem år på vägen. Japp, är Greenpeace på det igen, med lanseringen av sin senaste Guide to Greener Electronics, som släpper ett par gånger varje år. Det var två saker som slog mig särskilt om den senaste utgåvan

Greenpeace fokus på dessa ämnen är relaterade till avyttringen konsekvenserna i samband med vissa ämnen, som kan läcka ut i grundvattnet eller atmosfären. HP steg i rankingen inte bara för att det har tagit ställning till de material som jag har nämnt, men eftersom en del av sina konkurrenter – särskilt Toshiba, Dell, Lenovoa och Apple – inte har varit så snabba att agera.

Toshiba, i synnerhet, fick sitt handen smackade inte bara för saknade sitt måldatum för att föra nya PVC-fria och bromerade flamskyddsmedel på marknaden men för att dölja detta faktum. Disclosure är en stor sak för Greenpeace, tydligen. Microsoft fick också en straffpoäng för sin underlåtenhet att uppfylla PVC och BFR mål eliminering. Apple sjönk till 9: e plats från 5: e plats, trots att det faktiskt hade samma poäng som i maj 2010 guide. Dell, som lyckats öka sin poäng något, var fortfarande i 10: e plats, för närvarande planerar man att eliminera PVC och bromerade flamskyddsmedel i slutet av 2011 från sina datorprodukter.

Så här är det: dessa värderingar är alltid subjektiva och de bygger på massor av olika saker. Vad jag älskar om Greenpeaces ta är dock att den är skyldig att få uppmärksamhet. Vilket betyder något är skyldig att hända innan nästa utgåva släpps i början av nästa. (Det finns vanligtvis tre publiceras varje kalenderår, är den senaste styr nr 16.)

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus