3D utskrivbara skjutvapen blåkopia besittning bär nu fängelse i NSW

Invånare i New South Wales finns i besittning av ritningar för 3D utskrivbara skjutvapen kan hamna bakom galler i över ett decennium.

NSW regeringen ändrade skjutvapen Act 1996 och vapenförbudslagen 1998 i förra veckan, att utfärda flera tillägg under skjutvapen och vapen Förbud Lagstiftning rättelseräkningen 2015 som innefattar skapandet av det nya brottet avser 3D tryckta vapen.

Enligt ändringen är det nu betraktas som ett brott att inneha digitala ritningar för tillverkning av skjutvapen på 3D-skrivare eller elektroniska fräsmaskiner.

Den nya brottet bär ett maximistraff på 14 års fängelse.

Äga eller med hjälp av en 3D-tryckt pistol är redan olagligt enligt gällande lagstiftning och behandlas på samma sätt som en konventionell skjutvapen.

Enligt propositionen undantas från åtal är de tillstånd att tillverka produkten i fråga med hjälp av ett tillstånd, eller som annat än en polis som agerar i den löpande sina uppgifter som en medlem av polisstyrkan förbjudet vapen.

Räkningen definierar en digital plan som någon typ av digital eller elektronisk återgivning av en teknisk ritning av utformningen av ett föremål, och anser att innehav av en digital plan för att inkludera innehav av en dator eller datalagring håller eller innehåller blåkopia eller ett dokument i vilket plan registreras, liksom kontroll av plan som hölls i en dator som är i besittning av en annan person, vara innanför eller utanför NSW.

“Genom att ändra skjutvapen lagen och vapen förbud lagen, vill NSW regeringen att vara på den främre foten av de nya tekniker som utgör ett hot mot vårt samhälle”, en taleskvinna för NSW vice premiärminister och justitieminister och polis Troy Grant berättade Huffington Post Australien.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Det rapporterades också av online publikation som Roderic Broadhurst, Australian National University professor i kriminologi, sade nyligen hoppar framåt i kvalitet och prissänkningar av 3D-utskriftsteknik har gjort sådana lagar avgörande.

Den stora berättelsen i 2013 var en plastpistol som kan skjuta en kula, men de kan vara av metall nu “, sade Broadhurst.” Om du gick på nätet och sökte, skulle du bli förvånad vad som finns där.

3D-skrivare har blivit billigare och mycket mer kapabel. I detta universitet, omkring 12 år sedan köpte vi en mycket sofistikerad skrivare för AU $ 750.000, samma kvalitet idag skulle vara om AU $ 2500, andra hand, och skulle passa på skrivbordet.

Den ändrade Bill omfattar även handlingar ladda ner eller ladda upp planer på att, eller från, fildelningstjänster.

Innovation, brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation, 3D Printing, 3D-skrivare ljudtest: Vilken maskin är tillräckligt tyst för kontoret, 3D Printing, DIY-IT Project: 3D-utskrifter upptäckt serien, hårdvara, HP: s Q3 beats uppskattningar men datorn, skri ve fortsätter

Under 2012 en serie bilder som publiceras på en online skjutvapen entusiast forum gav offentliga initiala insikter i hur 3D-skrivare kan användas för att producera några av de väsentliga delarna som finns i arbets skjutvapen.

Vid den tiden var att skapa uppgift testat och 200 rundor framgångsrikt sparken från 3D tryckta enhet utan några tecken på fel eller komplikationer.

En månad senare, ett projekt dubbade Wiki Vapen Project såg en grupp av Texas-baserade gun rättsaktivister, så kallade försvar Distribuerad, försök att tränga fond utformning och distribution av en nedladdningsbar CAD-fil som skulle göra det möjligt för slutanvändaren att 3D-print en arbetande eldvapen.

Gruppen uppskattade att de skulle behöva höja åtminstone $ 20.000 för att uppnå sina mål och försökte samla in pengar via crowdfunding webbplats Indiegogo. Men projektet var inte upp för länge med den kontroversiella noteringen bryter mot företagets användarvillkor.

I maj 2013 Defense Distributed släppts CAD-filer för allmänheten att skriva ut sina egna “Lulz Liberator” 3D tryckta handeldvapen. Den Liberator kostar endast $ 25 för att producera, och kunde skjuta åtta omgångar i en enda fat, det var också kunna laddas.

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

3D-skrivare ljudtest: Vilken maskin är tyst nog för kontoret?

DIY-IT Projekt: 3D-utskrifter upptäckt serien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter