500 Startups lanserar $ 10M “500 Durian” fond för Sydostasien

Framträdande ängel investerare Dave McClure inkubator 500 Startups har inrättat en US $ 10 miljon fond till Sydostasien.

Fonden lämnades in under namnet “500 Durian” med United States Securities and Exchange Commission (SEC), enligt en rapport på onsdagen från Techcrunch. Detta följer andra regionspecifika fonder som “500 Luchadores” för Mexiko eller “500 StartupWallah” för Indien.

Att övervaka, investeringar i Sydostasien, har 500 Startups anställdes Malaysia-baserade entreprenören Khailee Ng som venture partner, tillade Techcrunch. Det nyligen lagt entreprenör, Pankaj Jain, som dess Indien venture partner.

Ng hade grundade gruppen köper webbplatsen GroupsMore som senare förvärvades av, Groupon. Han är också en av grundarna av Sydostasien sociala nyheter företag SAYS.com, som nyligen gick samman med Catcha Media.

Nyheten kommer före ett av 500 Start flaggskepp händelser, Geeks på ett plan, gör sin väg till Sydostasien under första hälften av juni efter det att Indien turné.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera