Alibaba moln datacenter öppnas i Peking

Kinesiska Web jätte säger dess Linux-baserade mobila operativsystem ger ett val för lokala phonemakers över Googles Android, eftersom det ger en bättre användarupplevelse utan utmaningar för funktioner såsom kartor och e-post.

Alibaba cloud computing dotterbolag Aliyun har officiellt öppnat sin Peking datacenter. Detta är enhetens tredje anläggning inriktad på global service, förutom de i Hangzhou och Qingdao.

Detta är den kinesiska Internet jätte tredje datacenter med fokus på globala tjänster, och kommer att hjälpa sina kunder förbättra sina ansökningar tjänsternas tillförlitlighet och svarshastigheter. Det är enligt uppgift scouting för utländska platser för liknande åtgärder som kan signalera en ramp upp i expansion, enligt China Tech News.

Den senaste datacenter kommer att ha 10.000 servrar initialt och tillgodose kunder i Peking och norra Kina regionen. Några av de viktigaste kunder är statliga forskningsinstitutioner, finansiella organisationer och nystartade företag.

Till att börja med kommer fyra typer av molnprodukter finnas tillgängligt moln servrar, relationsdatabastjänster, öppna lagringstjänster och lastbalansering tjänster, enligt rapporten.

I december förra året, Alibaba hade meddelat sin avsikt att, expandera sina molntjänster utanför sin hemmamarknad, antyder de amerikanska och Sydostasien marknader två potentiella regioner på grund av deras koppling till kinesiska företag.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar