Alibaba planering $ 16B logistiknätverk

Kinesiska e-handel jätte Alibaba Group och flera företag samarbetar för att inrätta en 100 miljarder yuan (US $ 16 miljarder) logistiknätverk i landet som syftar till att göra den inhemska leveranser 24-timmars möjlig.

I en Reuters rapport på fredagen, bekräftade en Alibaba talesman planer på att inrätta den logistiska nätverk, och att det i spetsen för produkten i samarbete med industriella partners.

Detta ligger i linje med vad vi har sagt tidigare att, logistik är en viktig industri flaskhals för e-handelns tillväxt i Kina, och att alla inblandade i denna sektor måste arbeta tillsammans för att driva en snabb utveckling “, talesman berättade nyhets .

Rykten om logistiknätverk först dykt upp på torsdag. A Sina Tech rapport på torsdagen citerade icke namngivna källor som sade att Alibaba var i diskussioner med branschaktörer och finansinstitut att bygga ett sådant nätverk.

Källan berättade Sina Tech att projektet dubbade Kina Smart Logistic Network tar 8 till 10 år komplett.

Satsningen kommer att ledas av Jack Ma, grundare och ordförande i Alibaba Group, tillade källan.

Kinas e-handel växer snabbt. Den kinesiska regeringen sade att det syftar till att driva värdet av online-frakt till 18 biljoner yuan (US $ 2,86 biljoner) 2015.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard