Analys: Rykten på Apples intåg i bilar “Project Titan”

Den 13 februari, 2015 Wall Street Journal berättelse fokuserade många rykten kring utvecklingen bakom Apple går in i bilbranschen. Inramade runt utmanar Tesla Motors, diskuterade historien hur Apple kan sätta ihop en Apple-märkt elbil. Vice President Steve Zadesky iPod och iPad fame sägs vara ledande avgiften med ett mandat att anställa upp till 1000 människor både internt och externt för kodnamn Titan-projektet. Apple har varken bekräftat eller förnekat några delar av Wall Street Journal artikeln (se Video 1).

CNBC intervju om utsikterna av ett äpple bil

Även om det har varit viktiga hyr över hela linjen med automatisk erfarenhet och det är en del av ekvationen, är å andra sidan reimagining den bredare digitala livsstilen i nya paletter. Strippa bort den hype och fokusera på Apple kärna, tror Constellation detta handlar om att hitta nya marknader för Apples operativsystem. I likhet med hur mobil sätta Apple tillbaka på kartan för att inte bara en enhet, men också ett operativsystem med ett ekosystem, Apple ser bilar, bostäder och andra delar av den digitala livsstilen som möjligheter att bädda in operativsystemet och bygga ut nya nätverks ekonomier.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Fokus på kontinuitet erfarenhet är i hjärtat och själen i Apple. Detta är grunden bakom Hälsa Kit, Home Kit, Watch Kit, och bil Play. Apple är inriktad på att leverera sin allestädes närvarande erfarenhet från att gå utanför, kontroll handleden, att hoppa i bilen, vilket gör en betalning till den i hemmet erfarenhet. Bilen sätter Apples OS i den ökända förarsätet.

Tyvärr, sätta ihop ett bilföretag är inte en lätt sak att göra. De hinder för inträde är höga för de flesta potentiella deltagare. Tesla kunde inte dra bort det utan alla statliga subventioner och skatte nedskrivningar, inklusive kolkrediter i Kalifornien. Apple är ett av få företag i världen som har pengar och möjlighet att dra kunskapen tillsammans.

Emellertid kan bilen vara begreppet som blir en plattform andra bygger på. Apple kan inte komma in i bilbranschen, men de kan ge alla bitar som krävs för att leverera den nya digitala upplevelse för biltillverkarna att bygga ovanpå. Om de väljer denna väg, kan de skapa en annan del av Apple OS för att öka sin marknadsandel och öka och redan omöjligt höga totala tillgängliga marknaden.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik