Apple Watch uppdateringar, TVKit för Apple TV enligt uppgift på kranen för WWDC

Apple kommer enligt uppgift att visa upp nya Apple Watch funktioner och debut dess TVKit plattform för Apple TV vid nästa månads Worldwide Developer Conference.

Apple Watch

denna webbplats granskning: En vacker, fet klocka, med komplikationer, Apple sätter ribban högt för smartwatches på första försöket, Hidden port för Apple Watch kan användas för att ladda det, kanske mer, 7 tips och tricks för att få ut mesta möjliga av din nya Apple Watch

Dessa skulle sannolikt införas jämsides med kommande förändringar i OS X och iOS som Apple lanserar typiskt nya programfunktioner för utvecklare att använda under det kommande året.

Den väl anslutna Marc Gurman från 9to5 Mac noterade Apples planer på måndag, och uppriktigt sagt, de gör meningsfullt för några skäl.

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

Apple Watch debuterade nyligen med Watch OS 1.0 och även om det ger i allmänhet en raffinerad ta på Smartwatch, finns det fortfarande utrymme för förbättringar. Jag nämnde några som jag skulle vilja se tidigare denna månad, nämligen att ge Siri förmågan att tala tillbaka till användare, snabbare förbindelser mellan klockappar och en iPhone, och ett sätt att välja vilka kalendrar visas på Apple Watch.

Gurman säger Apple arbetar på Find My Watch funktionen på ett sätt som använder klockans relativa position till en iPhone.

Hälsa och fitness program förväntas också att mogna som Gurman rapporterar Apple vill lägga blodtryck övervakning, sömn spårning på kort sikt och blodsockersensorer vid ett senare tillfälle. Sömn spårning i synnerhet kan vara en utmaning eftersom de flesta Apple Watch användare ladda sannolikt sin enhet under natten.

Intressant, tänker Gurman Apple kommer att öppna upp klockans komplikationer – små fönster av information om en watchface – för widget information. Han använder exemplet visar antalet olästa meddelanden från Twitter som ett exempel.

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning

Det kan vara användbart för vissa program, naturligtvis, men min förhoppning är att tredje part apps själva få nya funktioner och förbättringar som bakgrunds uppdateras.

Det har varit tal om nya Apple TV hårdvara i flera månader – inte med 4k stöd – men naturligtvis utan programvara, är Apples hobby bara en set-top box.

En ny mjukvaruplattform för Apple TV-appar kallas TVKit skulle ändra på det, säger Gurman.

TVKit kommer att föra Siri integration och appar från tredje part till Apples strömningsenhet. Även Gurman inte särskilt notera det, skulle jag räknar Apples HomeKit plattform att integreras med en ny Apple TV rutan också, att enheten till ett nav för både underhållning och hemautomation.

: Apple säger HomeKit enheter att börja visas i juni

Förutsatt Gurman är rätt – och han ofta är när det kommer till Apples planer – denna utveckling, tillsammans med iOS 9 och OS X 10.11, kommer sannolikt att vara det primära fokus för WWDC keynote.

Det lämnar lite tid att diskutera eventuella smärre uppdateras till andra Apple-maskinvara och kan förklara varför Apple skulle kunna införa en reviderad 15-tums MacBook Pro och 27-tums iMac innan utvecklaren händelsen som börjar 8 juni.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning

WWDC 2016