AWS och Openstack: en intressant kontrast värt att överväga under moln val

Efter att ha deltagit i Openstack Design toppmötet denna vecka och samtidigt sätta in samtal från Forrester kunder som drabbats av Amazon Web Services (AWS) strömavbrott, en intressant kontrast i metoder bar ut. Du kan koka ner det till slutet kontra öppet men det finns mer att denna kontrast som bör vara en del av din fråga när du väljer Infrastructure as a Service (IaaS) leverantörer.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Den uppenbara jämförelsen är att AWS “arkitektur och rutiner är mycket egen och få utanför företaget vet hur det fungerar. Inte ens nära partner som RightScale eller de som ligger bakom öppen källkod derivatet Eucalyptus vet det väl nog att göra mer än härleda vad hände baserat på deras erfarenheter och vad de kunde observera. Openstack, å andra sidan är helt öppen källkod så om du vill veta hur det fungerar kan du hämta koden. På Design toppmötet här i Santa Clara, Kalifornien denna vecka, utvecklare och infrastruktur och verksamhet yrkesverksamma hade goda möjligheter att gräva i design och föreslå och skicka ändringar direkt. Och det fanns gott om samtal denna vecka om hur CloudFiles och andra tjänster lagringsfungerade och hur man kan säkerställa en AWS Elastic Block Store (EBS) spegel storm skulle kunna undvikas.

Med denna kunskap om AWS arkitektur kan ha hjälpt många Elastic Compute Cloud (EC2) kunder komma runt problemet eller ens potentiellt upptäcka det och agera i förebyggande syfte. Visst alla företag I & O kunder ska ha använt återställning och HA bästa praxis med sina molnapplikationer så oförutsedda problem skulle kunna hanteras. Och det skulle vara sant oavsett vad moln du väljer.

En annan skarp skillnad är i ekosystemen i dessa molntekniker. Amazons massiv ekosystem av programvara, SaaS, Platform as a Service (PaaS) och oberoende programvaruleverantörer (ISV) partner är alla bara kunder AWS. De är inte bidragsgivare, inte heller är de I & O peers. Openstack ekosystem innehåller många av de ovanstående, men också tjänsteleverantörer, myndigheter och företag som genomför Openstack också. Vilket innebär att om du väljer att implementera Openstack för din privata moln eller du är en hoster genomföra det för dina IaaS, det finns en I & O peer-nätverk kan du ringa på i kristider som har ingående kunskap om programvaran och kan hjälpa dig att diagnostisera problemet och även potentiellt ge en patch för att vända problemet.

Man skulle kunna hävda att det finns liknande värde att distribuera VMware vCloud Director som I & O kamrater skulle kunna hjälpa så andra administratörer utan alla måste falla tillbaka till VMware för att lösa problemet om djupa kunskap eller kod förändringar krävdes.

Bilden målas här är verkligen inte Nirvana. Open source projekt utgångspunkter och kommersiell implementering blanda ofta denna kod med kommersiell kod som speglar mer VMware modellen. Plus varje införande kommer att variera baserat på hårdvara som används, komponenter utplacerade och skala. Men i alla fall, kan större I & O gemenskap uppmanas att hjälpa till i kristider och det är värt att överväga när du väljer din privata moln plattform eller offentliga moln leverantör.

Har AWS avbrottet förra veckan ändrat din åsikt om att använda molnlösningar? I så fall hur? Dela dina tankar och känslor i Forrester I & O gemenskap.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys