Ballmer största blunder någonsin? Mis-namngivning av Metro

Jag har en låg yttrande Microsoft, men även jag såg aldrig Microsoft enligt Ballmer att göra en sådan grundläggande misstag som inte checka ut, varumärket för Metro, de mest utmärkande namn knutna till Windows 8. Hur dum är Ballmer,? Allvarligt. Detta är affärer 101. Åh, Microsoft hävdar nu att “Metro de-emphasis inte är relaterad till tvist”, men de är vägrar att svara på frågor om Windows 8 Metro namn i konflikt med företagsnamnet tyska Metro AG. Metro AG talar inte heller. Intressant, va;? Dessutom har Microsoft, efter år av skjuta Metro varumärket är nu hävda att Metro var alltid bara ett kodnamn. Verkligen? Det är en nyhet för mig, Mary Jo Foley, webbplatsens ace Microsoft reporter, och alla andra som har betalat någon uppmärksamhet alls till Windows 8., så här är vi, den 1 augusti, Microsoft släppte Windows 8 till tillverkning, och redan nästa dag de springa ifrån varumärket de har byggt runt det för åldrar. Bra timing killar. Kunde de ha valt en sämre tid att behöva komma med en, nytt namn för Windows 8, s gränssnitt, Hur, hur i hela världen kan alla företag, varje VD, vara så dum som att komma till denna punkt utan att se till att de inte har en så viktig märkes varumärkes och juridiskt utcheckad nio sätt från söndag? Jag förstår verkligen inte det.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Tecknen hade varit där ett tag att Ballmer var fel val för Microsoft. Före detta fanns Ballmer Vista fel, den totala avsaknaden av Microsofts tillväxt enligt Ballmer, över betala för Skype och Microsofts underlåtenhet att fånga smartphone och surfplattor marknader när de tog fart. Det skulle inte vara lätt att skjuta Ballmer, har fortfarande stora Microsoft lager ägare talade om att starta honom ut genom dörren, och detta kommer bara att ge dem större anledning att starta honom ut genom dörren,. Jag menar att det är illa nog att Windows 8 är skrivbordet crapware låtsas vara en ny och förbättrad operativsystemet. Men, för alla Ballmer “utvecklare! Utvecklare! Utvecklare! “Skriande vi har alltid vetat att han var en chef och inte en teknisk kille. Det är därför även, Microsoft fanboys börjar backa uppmuntra människor att flytta till Windows 8.; Kom dock, varumärken? Branding? Detta är den typ av sak som någon verkställande värd sin lön bör vara på toppen av. För en VD och hans personal för att helt blåsa en sådan grundläggande affärs steg är skäl nog att kasta sedan ut ur verkställande sviten och in i arbetslöshet linje .; Berättelser

Städa upp Microsofts Metro röran, Är “Metro” nu förbjudna ordet på Microsoft, Vad vi kallar Windows 8 den här veckan,? Microsoft slår RTM milstolpe med Windows 8

Fem sätt att hoppa Windows 8

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor