Box träffar puberteten och startar resan från produkt till plattform

Minns de besvärliga tonåren när du var inte längre ett barn men inte riktigt en vuxen? Det är där Box befinner sig i dag, då det mognar från en molnbaserad fillagring och delning företag till en som står inför förväntningar och utmaningar i tonåren. Förra veckan på sin årliga BoxWorks konferens, framför 5000+ kunder, partners, press och analytiker Box set ut att svara på livet som definierar frågor, “Vad vill jag bli när jag blir stor? Vad jag vill göra med mitt liv?”

Box: Hur Aaron Levie och hans barndomsvänner byggt en $ 2 miljarder företag

Uppackning Box: den ökända, och oundviklig, hoppa över start klippan, uppackning Box: växa upp entreprenörer, Efter månader av spekulationer, Box filer för IPO

För Box svaren börjar ta form, eftersom de arbetar för att sprida bilden av “File Sync och dela” € (som är en mycket välbesökt marknad) genom att fokusera produktutveckling och marknadsföring på vad de kallar “innehålls centrerad samarbete” € “. Nedan jag € ™ ll förklara vad det betyder, men om du inte behöver tid att läsa vidare så här är min huvudsakliga ta bort

Vad vi hörde

Säljer programvara: Var har alla affärsmodeller borta, Samsung skjuter skott på Apple-IBM med över hela linjen företag enhet stöd, köpa Enterprise Mobility Management: Hur viktigt är oberoende, Windows 10 Technical Preview för Enterprise: Viktiga funktioner ännu att framträda

1) Box + Office365: människor kommer att kunna tur och RETUR redigera och lagra dokument mellan Box och Office365

Min synvinkel (MyPOV): Box började med att marknadsföra sig själva som ett alternativ till Microsoft Sharepoint. Tillbaka i den gamla Sharepoint på lokaler dagar, hade Box en mycket konkurrenskraftig “moln alternativ” historia. Spola fram till idag, och Microsoft har en ganska övertygande moln portfölj i Office 365 och Microsoft en enhet. Jag är glad att se att Box har insett att de måste integreras med, inte tävla mot Microsoft.

2) Box Anmärkningar: användbarhet och funktionsförbättringar, inklusive tillägg av tabeller

MyPOV: Box Notes ger en mycket enkel online ordbehandlare som gör det möjligt för grupper att arbeta på ett dokument samtidigt. Detta är mycket effektivare än att ha folk uppdatera ett dokument med sina kommentarer eller ändringar och sedan ladda upp en ny version. Vid denna tid Box Notes är fortfarande mycket enkel och inte en konkurrent till Microsoft Word eller Google Docs. Ändå tillsats av tabeller ger viss välbehövlig struktur som gör det möjligt för människor att skapa rader och kolumner med data som kommer att leda till mer avancerad användning av Box Notes.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

3) Box Preview: Tillägget av anteckningar, vilket innebär att du kan lägga till kommentarer som helst på dokumentet, bilden eller bild.

MyPOV: Jag € ™ d hellre den betecknas Box Viewer, men det är inte min uppmaning! Anteckningar kommer att bli ett bra komplement till samarbets funktionalitet Box, som i stället kommentarer är mycket mer användbar än att bara ha en serie diskussioner längs sidan utan koppling till vad de hänvisar till. Obs: detta är inte unikt produkter som Convo har haft detta under en lång tid. Jag vill gärna se ruta förvärva ett bolag som Convo och förbättra inte bara deras annoteringsegenskaper kapacitet, men deras företag sociala nätverk / Newsfeed kapacitet också.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

4) Box Workflow: Detta är sammanförandet av politik, regler och metadata. Den enkla förklaringen är att administratörer kommer att ha möjlighet att definiera regler som utför åtgärder när vissa händelser inträffar. Till exempel, om en fil placeras i en viss mapp, tilldela en uppgift. Eller, om en fil innehåller ett kreditkortsnummer, placera det i en karantänkatalogen för godkännande.

MyPOV: Det var ursprungligen tillkännagavs vid BoxWorks 2013 och efter händelsen jag bloggat om hur stor denna är. I denna första release åtgärder och triggers är ganska enkel. Box gör plan för att ge mer avancerade funktioner som villkorlig förgrening i framtiden. Metadata, eller tillsats av anpassade fält till ett formulär är ett mycket viktigt steg för att definiera framtiden för Box som en plattform för att bygga applikationer. Jag kommer att täcka detta mer i detalj nedan, och i ännu mer i detalj i en kommande Constellation Research papper.

5) Box för Bransch: Box kommer att sälja lösningar anpassade för specifika branscher, som börjar med detaljhandel, sjukvård och media och underhållning.

MyPOV: En av Box styrkor som företag har anställa personer inom försäljning och produktdesign som har djup förståelse för specifika branscher. Det innebär, när Box ingriper med kunder i branscher som hälsovård, finans, eller Legal de kan förstå deras behov och föreslå lämpliga lösningar. Tillsatsen av specifika produktutbud anpassade för industrier speglar go-to marknadsstrategier programvarujättar som IBM, SAP, Oracle och Infor.

Vad vi inte höra

Jag blev besviken över att boxas inte göra några meddelanden inom följande områden

1) Analytics och Insight: Med tanke på förra årets förvärv av DLoop, jag hade hoppats att se några funktioner från Box som ger åtminstone den mest grundläggande inblick i människorna och innehåll i ditt nätverk. För närvarande vanliga Box användare (inte administratörer) inte kan se saker som Mest nedladdade filer, Mest Aktiva konversationer, mest gillade innehåll, etc. Box saknar också och rekommendation har länka liknande typ av dokument tillsammans. Till exempel: Om du € ™ re läser denna sida om cyklar, du kanske också vill läsa denna sida. Som jämförelse har Microsoft lagt ner mycket arbete på sina kontor Graph och gå produkter, som gör det möjligt för människor att enkelt se de viktigaste och mest relevanta personer och innehåll.

2) Inga förbättringar i verksamheten Stream (social) eller en välkomstsida / Dashboard: En av mina största klagomål om Box användarupplevelsen är att det är mycket svårt att se vad som händer i ditt nätverk. För det mesta, är Box UI bara en serie av mappar och filer. När jag loggar in på Box (webb eller mobil) Jag skulle vilja att presenteras med en personlig instrumentpanel som visar mig vad mina kollegor gör, händelser som har ägt rum runt mitt innehåll, vad nytt innehåll finns tillgängligt, och en hel del mer . Instrumentpanelen bör erbjuda en mängd olika sortering, filtrering och anmälningsalternativ. Idag Box är i huvudsak bara Filhanteraren (fönster) eller Finder (Mac) i molnet. Jag skulle vilja se det vara mycket mer av en destination för att få arbete.

3) ingen förbättring av Task Management: Box gör det möjligt för människor att tilldela-dos till filer, men ärendehantering har ganska mycket där. De samarbetar med flera ärendehantering verktyg som Asana, AtTask, Azendoo, Clarizen, LiquidPlanner, Wrike och andra men jag skulle vilja se mer inbyggda funktioner. Åtminstone visa mig en bild av mina uppgifter, med möjlighet att sortera på datum och status. Helst köper en av dessa leverantörer och erbjuder stora möjligheter projektledning.

senaste omdöme

Vägen framåt. Plattform, inte produkt.

Viktigare än någon produkt tillkännagivande är större bild Box övergripande mål. För att diskutera det, låt oss börja med att titta på vad Box gör

I den enklaste formen Box gör det möjligt för människor att lagra filer på Internet så att de är tillgängliga när som helst från en mängd olika enheter.

Medan bara lagring och delning av filer på Internet i stället för på en lokal hårddisk har ett värde, de verkliga fördelarna att bli tydligare när dessa filer delas som en del av en affärsprocess. Några exempel: Dela en RFP avtal mellan en kund och ett företag, läkare diskutera en röntgen, marknadsföring dela produktbilder, eller finans samarbetar på faktureringsuppgifter.

Men vad händer om i stället för Box är en del av en process, Box blev faktiskt en plattform för att bygga program som hanterar hela processen? Det är vad Box hoppas att bli. I detta scenario, i stället för ett försäkringsbolag med ett program som helt enkelt länkar till ett ansökningsformulär som lagras i fält, skulle försäkringsbolaget utveckla en webb eller mobil applikation som använder fillagring och visningsmöjligheter för Box. På samma sätt, istället för att använda medicinsk programvara och sedan länka till en fil som lagras i fält, föreställa läkare och kliniker som samarbetar på medicinska bilder eller videor med webb- eller mobila applikationer som belånade Box € ™ s säkerhet, lagring, delning och samarbetsfunktioner.

Det är precis vad Box Business Partner Novacoast har gjort med full upplösning Health, ett program som föräldrar och läkare kan använda för att underlätta diagnos och behandling av autism. Via en mobil applikation, kan föräldrar ladda upp videoklipp på sina barn, och sedan kliniker tillgång och utvärdera dessa videor på nätet. Inte vid något tillfälle inte endera parten vet att de använder Box.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

MyPOV: Jag är glad att se ruta tittar på en mycket bredare marknad än bara lagra, dela och synkronisera filer. Box bygger en stor ekosystem av partners och oberoende utvecklare, som är ett gott tecken på en växande och populär plattform, eftersom dessa människor tenderar att gå där möjligheten (dvs pengar) är.

För närvarande är konkurrenter som Google Drive och Microsoft en enhet inte fokusera sina go-to market-strategier på ett liknande applikationsutveckling historia. Dock är Box inte ensam i detta utrymme. Salesforce erbjuder en övertygande plattform i SalesForce1 och Salesforce filer och Amazon Web Services, en dominerande plattformen för utvecklare, har nyligen meddelat sin egen integrerade fildelningstjänst som heter Zocalo. Microsoft har ett stort partnernätverk som kan börja dra nytta av OneDrive. Box huvudstart konkurrent DropBox hade också ett stort partnernätverk, och börjar omvandla en del av deras massiva konsument följande i företag (företag) kunder. Slutligen bör IBM inte uteslutas med deras BlueMix utvecklingsplattform, Softlayer molninfrastruktur, och anslutningar samarbets- och fildelningsfunktioner.

I en kommande Constellation Research Report kommer vi att ta en djupare titt på Box arbetsflöde funktioner, inklusive Policies och Automation, och metadata.

Av Alan Lepofsky (@alanlepo), Vice President & Principal Analyst, Constellation Research

Alan är Vice President och chefsanalytiker på Constellation Research, Inc. med fokus på företag samarbete programvara. Innan han kom till Constellation bringade Alan 3 år som marknadsdirektör på Socialtext och dessförinnan 14 år i olika roller på IBM / Lotus. Han är en aktiv bloggare och talare i “Enterprise 2.0 / Social Business” community, där han delar hans tankar om affärsnyttan med öppen kommunikation och samarbete.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär