Cisco ber europeiska tillsynsmyndigheter att införa villkor för Microsoft-Skype

Microsoft rival Cisco ber europeiska antitrust tillsynsmyndigheter att införa villkor för Microsoft om sin Skype förvärvet den 15 februari fyra månader efter det att EU-kommissionen godkände $ 8,5 miljarder Microsofts förvärv av Skype.

Cisco talade för driftskompatibilitet i februari 15 inlägg på Cisco Corporate blogg. Enligt Cisco post, en europeisk ISP, Messagenet, har gått med Cisco i sitt överklagande till EG: s myndigheter.

Även en rubrik på AllThingsD – “Cisco Överklaganden Europas Godkännande av Microsofts $ 8,5 miljarder Skype Acquisition” – först fick mig att tänka Cisco bad EG att ompröva sitt godkännande, gör historien den grad att detta inte är fallet. Cisco istället fokusera på “utan villkor” en del av EG-godkännande av fusionen.

Från AllThingsD berättelsen

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Cisco vill inte fusionen kallas, utan snarare vill EG att införa vissa villkor interoperabilitet på Microsoft. En del av Microsofts plan med Skype har varit att kombinera det med sin Lync video och röstsamtal programvara för företag. Både Lynch och Skype använder sina egna proprietära samtalsteknik och så är inte kompatibla med andra video- och samtalstjänster.

reglerande godkännande av Microsoft-Skype affären EU tillkännagavs i oktober 2011 – bara ett par veckor efter en italiensk Skype rival uttryckt oro över Microsofts bunt planer för tekniken. Amerikanska konkurrensmyndigheterna utfärdat godkännande av Microsofts Skype köpa i juni, tog 2011. Microsoft över driften av Skype i oktober 2011.

Microsoft väntas lansera en Skype app för Windows Phone i början av detta år, eventuellt på Mobile World Congress visar i Barcelona i slutet av denna månad. Lync-Skype integration är också på gång, som är Xbox Live-Skype integration, har Microsoft tjänstemän sade.

Uppdatering: En Microsoft talesman skickade följande uttalande om Ciscos åtgärder i dag

“Europeiska kommissionen har genomfört en grundlig undersökning av förvärvet, där Cisco aktivt deltog, och godkände affären i en 36-sidig beslut utan några villkor. Vi är övertygade om kommissionens beslut kommer att stå upp för ett överklagande. ”

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund