Cisco förvärvar lokaliseringsuppgifter analysföretaget Think Technologies

Cisco har förvärvat Think Technologies, ett företag som utvecklar lösningar runt platsbaserad dataanalys med hjälp av Wi-Fi.

I huvudsak, Thinkplatsanalys samlar information om rörlighet inom en plats. Olika typer av statistik inkluderar tid på dagen, trafikmönster och uppehållstider.

Sålunda med denna typ av information, kan företag ta denna nya information och använda den för att förbättra kundupplevelsen, som har möjlighet att förbättra kostnadsbesparingar och generera mer intäkter.

Hilton Romanski, chef för Corporate Business Development på Cisco, citerade några exempel på hur detta kan göras i ett blogginlägg på onsdag, såsom att optimera affärsprocesser eller mycket enklare uppgifter som att minska väntetider och hantera bättre bemanning enligt flödes av kundtrafik.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Romanski förklarade vidare att denna sammanslagning passar in i Ciscos intelligenta och smartare nätverk strategi, betonar att målet är att kunna “analysera positionsdata från trådlösa nätverk och ge insikt som kan användas för att driva nya affärsmöjligheter och förbättra slutanvändarupplevelser . ”

Den utbredda spridningen av mobila enheter och tjänster ger möjligheter för företag och tjänsteleverantörer att bättre tjäna sina slutanvändare baserat på plats och preferenser i lokaler och butiksytor. Med Ciscos förvärv av Think nätverk och Wi-Fi-plats analysfunktioner meddelade idag, kundupplevelsen i offentliga miljöer såsom butiker, hotell och flygplatser, är på väg att bli mycket bättre.

Cork, Irland-baserade start kommer att integreras i Ciscos trådlösa nätverk Group och Mobilitetstjänster Engine.

De finansiella villkoren i avtalet har inte tillkännagivits, men affären väntas slutföras under det första kvartalet Ciscos räkenskapsåret 2013.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera