Dell gör det lättare att hitta grön teknik

Tech jätte Dell har skapat en specifik plats där du kan handla för Dell teknik som uttryckligen är utformade (eller marknadsförs) som grönt, från både materialsynpunkt och ur ett energieffektiviteten synvinkel.

Webbplatsen, om man tänker på det, är egentligen bara en del av sina befintliga e-handelsutbud. Produkterna plockas för exponering måste uppfylla åtminstone ett av de vanliga-misstänkta standarder du förväntar: Energi Sta och EPEAT. Eller de som du kanske inte är så bekant med, såsom TCO Certification, som kombinerar miljökrav med ergonomi betyg, eller blå ängeln, ett tyskt miljövänlighet märke för teknik.

Vad är ganska coolt är att butiken innehåller inte bara Dell-märkta produkter, men andra tekniker som har utformats med miljöhänsyn i åtanke. Leverantörer som visas inkluderar 5dot, American Power Conversion, Belkin, Mitsubishi Electronics, MobileEdge, Netgear, NuoTech, Samsun, Sony, Targus, Tripp Lite, Vizo och Western Digital. Statistiken för att få på plats inkluderar energieffektivitet en viss produkt, energisparfunktioner, vad dess gjorts av och återvinning.

Jag petade runt lite för att se vilka andra tech jättar göra samma sak när det gäller att organisera sina webbplatser för att hitta den grönaste tech lättast. Jag hittade något liknande på Hewlett-Packard EcoSolutions plats, även om det är inte precis en e-handelssajt. Jag hittade också denna otroligt praktisk lista över miljö tech certifieringar, som läsares mig i vissa standarder jag inte visste om.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Några av de online e-handlare som är specialiserade inom teknik har flyttat i riktningen att gruppera ihop sina gröna IT-produkter så att du kan hitta dem lättare, inklusive Staples med sin EcoEasy webbplats. Consumer Electronics Association sätta ihop en informativ webbplats för hemelektronik, och det verkar också vara en ekoteknik avsnittet i hela gröna katalogen, även om jag vet inte hur djupt antingen kommer att gå för sådana som du IT-chefer läser det här inlägget. Om det finns massor av andra där ute, skulle jag gärna höra om dem. Annars, jag är säker på att om du bryr dig om hur grön en viss produkt är, du har att göra din egen forskning.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar