Epson Dreamio EMP-TW10H Review

I en jämn kräm och silver blanka fall är EMP-TW10H en attraktiv design hemmabio projektor. Det kan vara lite imponerande för vissa vardagsrum, som mäter en jättestor 40,2 bred 11,4 cm hög med 29.4cm djup. Vid 3.6kg är det ganska tungt och med tanke på Epson ger inte en bärväska, är det besvärligt att resa med.

Men väl på plats är det lätt att få TW10H igång på nolltid. En rad ingångar på baksidan gör att Dreamio att ansluta till nästan vad som helst i vardagsrummet, men Epson inte några andra än strömkablar. Projektorn är värd ingångar för RCA video, S-video, komponent RCA och en VGA-port för PC-anslutningar. Det finns ett par RCA-uttag för ljud om du använder TW10H s tinny talare, men vi föreslår att undvika dessa om du har förväntningar på välbalanserad hemmabio.

Två fiddly höjd ben skruva ut från basen av enheten för att justera projiceringsvinkeln. Knappar på TW10H kontrollpanel tillåter keystone-korrigering, volymjustering, meny på skärmen navigering, val av källa och naturligtvis driva projektorn.

Alla dessa knappar dupliceras på den lilla affärs kort storlek fjärrkontroll. Fjärrkontrollen har ett par extra knappar som paus, som fryser vad bilden är på skärmen. Som infraröda sensorer är på framsidan och baksidan av projektorn, fungerar fjärrkontrollen bra i de flesta lägen runt i rummet. Främre och bakre utsprånget stöds som är montera aggregatet på taket.

Vi är imponerade med storleken på TW10H kastas bilder. En infödd 16: 9 upplösning på 854×480 pixlar säkerställer att widescreen DVD visas i all sin prakt. Med Dreamio lampa lyser upp till 1200 ANSI lumen, bilderna är ljusa när projiceras i någorlunda mörka miljöer.

Fyra bildinställningar finns tillgängliga för olika ljusförhållanden. Under våra tester fann vi “living room” mest lämpade för vår testmiljö. Den “dynamiska” förinställda ökar ljusstyrkan till full intensitet för användning där omgivande ljus är närvarande. För mycket mörk omgivning, “teater” fungerar bra genom att släppa ljusstyrkan något vilket ökar färgernas intensitet. Vi hittade “teater black” (som minskar ljusstyrkan till 400 lumen) tråkig för vår testsituationen men inställningen är där för pitch black rum.

Grävde ut från toppen av enheten är fokus- och zoomringarna så att du kan projicera stora bilder från relativt korta avstånd,. Men att vara en LCD-projektor, dukar den TW10H till “skärm dörr” -effekt när du projicerar bilder över stora avstånd.

Beroende på användning, Epson priser livslängd 130W UHE lampa mellan 1900 timmar (om Dynamic / vardagsrum / teater har använts kontinuerligt) och 2900 timmar (om endast Theatre Black har använts). Med reservlampor kostar AU $ 349, driftskostnaden för TW10H fungerar att vara mellan 12 och 18 cent (beroende på färgläget används) per timme.

Avvägningen får du använder Theatre Black läget är tyst som en viskning drift av fläkten – 29dB. Andra inställningar orsakar omkring 38dB av fläktljud som är märkbart under lugna delar av filmer.

Använda Dreamio EMP-TW10H är ett bra sätt att njuta av bredbilds DVD-skivor hemma. Jämfört med det höga priset på plasmaskärmar, är detta AU $ 1999 projektor ett ekonomiskt sätt att uppleva teater hemma på en budget.

Epson Dreamio EMP-TW10H, Företag: Epson, Pris: AU $ 1999; Distributör: Utvalda återförsäljare; Telefon: 1300 361 054

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator