Fallstudie: När intern moln slår outsourcad infrastruktur

På papper, vad Anthony Terry hittade när han tog upp posten som IT-chef på brittiska advokatbyrån Napthens kunde knappast ha varit mer state of the art: en outsourcad, molnmiljö med en IT-infrastruktur värd externt.

Datasäkerhet frågor

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Men ändå inom nio månader hade han fört infrastrukturen tillbaka intern och inom ett år hade skiftat verksamhetens 250 slutanvändare till en helt virtualiserad server och skrivbordsmiljö.

“Självklart, jag är inte anti-moln och jag är inte emot det på något sätt, men det var rent att när du kommer ner till siffertuggande -. Tanke på antalet användare som vi hade – vi ville verkligen att titta på att använda vissa best-of-breed teknik i termer av NetApp, VMware och Citrix “, säger Terry.

“När vi faktiskt tittar på kostnader, kände vi att under en period på tre år var det en mycket mer ekonomiskt siffra insource det snarare än att gå till en annan leverantör. Det fungerade säkert för oss ekonomiskt att göra det”, sade han .

En annan stor faktor bakom förändringen var nivån av driftstopp som envisa IT arrangemang han hade ärvt.

“Vi skulle ner en gång eller två gånger i veckan för en bra några timmar en dag fick det att jag gick in och frågade datacentret chefer:.” Vad händer Hur kan detta vara? “Då en väldigt mycket mer. kom ut ur träslöjd “, säger Terry.

Det fanns inte denna fantastiska katastrofåterhämtningsplan tillgängliga som vi hade köpt in.

Denna upptäckt förvärras gnagande tvivel bland advokater i företaget om säkerheten för känsliga juridiska dokument och data.

“Innan vi gick in i molnet fanns vissa gripandet inom verksamheten:”? Titta, vad som händer med uppgifter ” Jag känner mig ganska obekväm med hela dilemmat att inte ha data oss att hantera. Min företrädare hade försökt att övervinna dessa hinder, men i slutändan hamnade vi dra tillbaka inhouse “, säger Terry.

Innan vi gick in i molnet fanns vissa gripandet inom verksamheten: “? Titta, vad som händer med uppgifter” Jag känner mig ganska obekväm med hela dilemmat att inte ha data oss att hantera.

– Anthony Terry, chef för IT, Napthens

Vi använder Mimecast som en molnbaserad e-postsystem. Så vi har fått en blandning. Vi har några på plats och offsite servrar samt när det gäller vår återställning, till exempel. Vi sätter det i ett annat kontor med levande replikeringen som sker under hela dagen, och då är det självklart säkerhetskopieras till band varje kväll.

Företagets partners var mycket lyckligare med de nya bestämmelserna katastrof återvinning och backup-rutiner, tillsammans med den förbättrade prestandan hos en virtualiserad infrastruktur baserad på servrar som kör VMwares ESXi 5.0 hypervisor, NetApp lagringsfält och Citrix XenApp 6.5 levererar applikationer till slutanvändarna ” Wyse C90LEW tunna klienter.

“Jag specifikt gick ut ur mitt sätt att säga:” Titta, vad vi strävar efter att uppnå här är prestanda, tillförlitlighet, tillgänglighet. Också, medan vi gör allt detta, vi tittar på en modernisering av en massa av de program som används inom gården samt “”, säger Terry.

Driftstopp problem som verkade inneboende i de tidigare arrangemangen avdunstat, med Mimecast revision i mitten av maj ger den enda skamfläck på en annars fläckfria rekord.

“Om man tittar på det för två år sedan, driftstopp. Det är en stor kostnad för företag när du tittar på någonstans i regionen på £ 70.000 under en sexmånadersperiod vi förlorade 40 procent av vår kapacitet på grund av IT till £ 80,000 [$ 106.000 till $ 121.000] en dag “, säger Terry.

. “Vi säger nu att när Mimecast förlorat sina datacenter, som är det enda driftstopp som vi har haft i två år när du tittar på tre timmar driftstopp i två år, det är en ganska bra statistik, är det inte – i motsats till omkring 40 procent? Och tack och lov det var inte ända ned till vår infrastruktur “, sade han.

Server, lagring, nätverk, skrivbordet och ansökan virtualisering möjliggör skapandet av flexibla, skalbara, hanterbar och säker IT-infrastruktur som utnyttjar den underliggande hårdvaran till maximal effektivitet. Några av dessa tekniker är i de tidiga stadierna av utveckling, medan andra är mogna och spridda.

Förskjutningen av intern infrastruktur till en privat moln tillåts också Napthens att uppdatera sitt växelsystem till Voice-over-IP-telefoni med klicka för att ringa och närvaro funktionalitet och implementera en mobil utskriftssystem som ersatte ca 65 skrivare med 16 multifunktionsenheter över sina fyra platser.

Slut på driftstopp problem

Med virtualiserade miljön nu på plats, med uppenbara fördelar för mobilt arbete, Terry i år vänt sin uppmärksamhet till program som skulle ge mervärde till verksamheten och utbyggnaden av Eclipse Förkunna praxis och ärendehanteringssystem.

Enligt Terry, är en av de andra verkliga fördelarna med virtualisering förmågan att utföra realtidsunderhållsuppgifter utan att ta system offline.

“När vi genomfört vår nya ärendehanteringssystem, det fanns ett krav på att lägga mer minne i var och en av värdarna att rampa upp kapacitet. Vi kunde göra det utan några avbrott i verksamheten. Så det är sånt där vi har sett massiva fördelar “, sade han.

Men Terry är klart att även om det är frestande att se fördelarna med virtualisering i IT-termer är på förmågan hos slutanvändare att göra sitt jobb den verkliga effekten.

“Förutom alla själviska saker från ett IT-perspektiv – centraliserad datorhantering och enkel hantering i allmänhet – vad jag verkligen vill se från en Citrix-miljö är slutanvändaren har en bättre upplevelse än från en faktisk maskin på skrivbordet”, säger Terry .

“Det är vad vi har föresatt sig att uppnå, och jag verkligen tror att de får det – och viktigast få det konsekvent dag i dag ute i Citrix miljöer Jag har använt någon annanstans de har varit något trög människor har.. vant sig det, men då helt plötsligt du säger, “Jo, faktiskt vi har verkligen vamped upp detta. vi har verkligen moderniseras det”, sade han.

Vi har haft olika specialister inblandade när det gäller verkligen pyssla och optimera miljön.

Under de närmaste 12 till 18 månader, säger Terry intern utvecklingsteam kommer att fokusera på att anpassa Förkunna praxis och ärendehanteringssystem. Han är också intresserad av att ta en allvarlig titt på att flytta bort från Citrix XenApp och gå till Citrix XenDesktop.

“Anledningen till att vi inte gå ner en XenDesktop väg då vi gick live med infrastrukturen var att några av våra juridiska applikationer inte stöddes i XenDesktop. Men de är nu”, säger Terry.

Denna förändring skulle göra det möjligt för användare att spela mer multimedia-innehåll och göra det möjligt för företaget att göra mer videoinnehåll internt för utbildning och även titta på att integrera videokonferenser med telefonisystemet.

Virtualisera Enterprise: En översikt

Realtidsunderhåll

Växla till Citrix XenDesktop?

Den fullt virtualiserad server och skrivbordsmiljö ger Terry frihet att överväga andra alternativ för framtiden.

“Nu när vi är fullt virtualiserade med en virtualiserad skrivbord också, det ger oss denna flexibilitet att säga, kanske i ett par år, gör vi faktiskt vill fortsätta med hårdvaran uppdaterings internt? Vill vi Farm ut i molnet?” Terry sagt.

Vi är där nu för att göra detta beslut, medan innan det fanns ingen verklig riktmärke. Vi bokstavligen lyftas och flyttas vad som fanns där tidigare i molnet och det var bara inte görs på rätt sätt.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys