Forrester 2014 prognos: Gov’t, företagets IT spendera upp över hela världen, ledd av USA

Med några få undantag här och där, är tech prognoser för 2014 ser allt mer optimistiska, från börsintroduktioner till utlovade, återkomster från lik av HP, och BlackBerry.

Lean IT

Samtidigt som vi alla måste vänta och se (särskilt på de sistnämnda punkterna), vissa förutsägelser är mer blygsamma och fast på foten i bevis än andra.

Ett exempel är utsikterna från Forrester Research, projicera att näringslivet och regeringen IT spenderar kommer att fortsätta växa under 2014 – om än bara med ensiffriga procentenheter.

Specifikt, analytiker räknar med att den globala IT-utgifter kommer att växa med 6,2 procent i amerikanska dollar, eller 5,5 procent i valutajusterade eller lokala villkor valuta. Forrester pekade också att USA kommer att ange takten i denna arena, kommer sannolikt att stå för 40 procent av all IT spendera i år.

Dessa pengar är förbrukat för att finansiera investeringar i data- och kommunikationsutrustning, programvara och konsulttjänster och outsourcingtjänster. Forrester anges att den inte omfattar investeringar i telekommunikationstjänster.

Enbart programvara förväntas få den största delen av dessa medel, som står för 7,8 procent av IT spendera i amerikanska dollar. US-baserade företag är återigen förväntas spendera mest på denna marknad och står för nästan hälften av den globala programvaruinköp.

Inom denna vertikala, Andrew Bartels, en analytiker som täcker CIO och en medlem av Forresters Business Technology Futures laget, betonade Software-as-a-Service och mobilutveckling i ett blogginlägg på torsdag.

Traditionell licens, på lokaler programvara har lidit, i synnerhet i den långsamma tillväxtekonomier 2012 och 2013, men kommer att återuppliva i 2014, särskilt i Europa, Asien och tillväxtmarknader. Kombinationen av en stark tillväxt i nya kategorier av programvara och återställas tillväxt i äldre kategorier kommer att bidra till att göra programvara ledande tech kategori. Det hjälper också den amerikanska tech marknaden, eftersom USA har en andel nästan 60% av SaaS och analys utgifter. Återupplivandet av den lokala program kommer också att vara goda nyheter för IT-konsulttjänster och systemintegration tjänster 2014 – eftersom SaaS leder till mycket mindre systemintegration utgifter än på lokaler programvara, kommer ett återupplivande av den senare bromsa erosionen av tjänster leverantör intäkter från genomförandet på lokaler programvara i 2014, men fortsatt expansion av SaaS kommer att hämma IT-tjänster omsättningstillväxt under 2015 och framåt.

Öppen källkod flyttar in alla företag, stora data som en tjänst “är här, men är någon klar, Adobe:? Cloud ger” bästa värde “för användare

Trots detta sista anmärkning konstaterade Bartels att Forrester fortfarande räknar globala IT spendera för att fortsätta att växa i 2015. Software, i synnerhet, förväntas växa med tvåsiffriga punkter under året.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport