Google I / O: App Engine, VMware partnerskap ytterligare ökar företagets erbjudande

När man tänker på alla de marknadssegment som Google har sin hand i – mobil, operativsystem, webbläsare, och, naturligtvis, sök och reklam – push i företaget måste vara en av dem som får en konsekvent mängd uppmärksamhet från verkställande kontor.

Företaget gör regelbundet insatser för att nagga på de hinder som stora företag kan ställas inför när de beslutar om eller inte “Go Google.” Bara under de senaste månaderna, har Google lagt till en gratis moln backup tjänst, lanserade en stor uppdatering till Google Dokument avsett att överbrygga klyftan mellan Docs och Microsoft Office och rullade ut Google Apps Marketplace, en plats för företag att “upptäcka, köpa och installera “tredje part affärsapplikationer.

Idag, under öppnings keynote på Google I / O, företaget ups insatserna igen med två meddelanden. Den första är införandet av Google App Engine for Business, ett erbjudande som riktar sig till affärskunder att låta dem bygga sina egna anpassade program för Googles molninfrastruktur. Det andra är ett partnerskap med VMware som gör företagskunder att bygga molnapparna och sedan, genom moln portablity, välja var deras program kommer att köras.

VMware partnerskap är särskilt intressant eftersom det utnyttjar vad det innebär att vara öppen. Partnerskapet är tänkt att ge företagen ökad flexibilitet och samtidigt frigöra apps. Från ett inlägg på företagets företag blogg

Vi arbetar med VMware, branschledande inom virtualisering, för att göra det enkelt och snabbt att bygga applikationer och distribuera dem till antingen Google App Engine for Business, en VMware miljö (din vSphere infrastruktur, ditt val av vCloud partner, eller VMforce) eller annan infrastruktur såsom Amazon EC2. VMwares Spring Tool Suite och Spring Roo nu erbjuda en integrerad utveckling erfarenhet med Google Web Toolkit och hastighet Tracer, vilket gör företaget Java-utvecklare att snabbt bygga rika webbapplikationer, inklusive nya data presentations widgets som körs på alla enheter, från telefoner till tabletter till stationära datorer. Genom att aktivera portabilitet mellan på plats och flera molnmiljöer, ger vi våra kunder fler valmöjligheter i hur och var de kör sina program, och gör det lättare för företag att anamma molnteknik.

Den andra delen av tillkännagivandet är också en push framåt eftersom det tillåter utvecklare friheten att bygga anpassade applikationer och bestämma var dessa program kommer att köras. Allt eftersom företag ser att sprida sina vingar och prova nya saker i datacentret, IT-avdelningen och molnet, den sortens flexibilitet – att bygga och köpa och sälja och flytta – är något som är säker på att fånga uppmärksamheten hos företag och utvecklare och kanske få dem att tänka två gånger om alternativet Google.

 från Google I / O

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Google I / O: Visa drar igång med push för HTML5, webbläsare computing, Google I / O: En nystart för Wave – ingen inbjudan nödvändigt, Live: Google I / O 2010, Google Wave är tillbaka!

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus