Jordbruk PC, uppgraderingar tablett fördröjd med back paddock frågor

Den australiska Department of Agriculture planerar att ersätta sin stationära flotta med HP Mini kör Windows 8, som börjar i juli.

Jordbruket står för karantän och biosäkerhet vid Australiens gränser, fiske, levande djur export, slakterier, och många andra djur och biosäkerhet krav. Byrån har 4.000 anställda som arbetar över 300 olika platser, med en IT-personal på 135 personer. Graham Gathercole, (medföljer)

Även om många av dess anställda är mobila arbetstagare ute på fältet bedöma import och andra biosäkerhet frågor har byrån också många anställda från sina kontor runt om i landet.

Jordbruk Chief Information Officer Graham Gathercole berättade webbplats som efter en längre systemkonsolidering, skulle en pilot utbyggnad påbörjas från söndag, med planer på en fullständig utbyggnad i juli.

. “Vi har gjort några piloter runt nationella kontor och i några av regionens Vi rullar ut till nationella kontor och en del av dessa regionala platser dessa nya HP Minis – de är en solid state PC De kör. Windows 8 endast. de har fantastiska hastighet, och de är mindre än en tablett, tro det eller ej “, sade han.

Det minskar fotavtryck för personalen. Du behöver inte ha en dator sitter på skrivbordet, bara denna lilla låda.

Piloten kommer att innebära att byta ut cirka 400 datorer i avdelningens nationella kontor i Canberra, innan de expanderat ut till cirka 2500 eller 3000 från juli.

Gathercole sade några stationära datorer inte skulle ersättas med HP Mini, men att avdelningen skulle få Windows 7-datorer för att tillgodose specialiserade program som ännu inte uppgraderats för att vara kompatibel med Windows 8.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

“Det finns en hel del människor som har specialiserade program – i synnerhet forskarna -. Och så ger vi dem kraftfulla Windows 7-datorer Vi kör en blandning av Windows 7 och Windows 8”, sade han.

Biträdande sekreterare för strategi, arkitektur, och strategiskt projekt Debbie Lutter sade att det “inte var mycket val” rulla ut både Windows 7 och 8 för att säkerställa kompatibilitet för specialiserade program.

“Du antingen ta bort dem och lämna dem med ingenting, eller du lämnar dem i ett bättre tillstånd än de var genom att ge dem en grunty låda som kör sina program och klarar det,” sade Lutter.

Gathercole sade att under budgetåret 2016-17, kommer hela avdelningen flytta till Windows 10.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Department of Agriculture förra veckan meddelade att det hade börjat en utrullning av HP Elite tabletter som kör Windows 8 på fältet. Gathercole hade bekräftat till webbplatsen en plan för att distribuera Windows 8 tabletter över två år sedan, men Lutter sade Microsoft var ovilliga att hjälpa byrån distribuera tabletter tills den fick sin bakre ände i ordning.

“När vi ursprungligen talade med Microsoft, det fanns ett verkligt problem – och de var inte särskilt angelägna om att hjälpa oss i detta skede, eftersom vi inte har en back-end”, säger Lutter.

Det fanns en hel del arbete som vi gjorde i den bakre änden. När vi först kom hit, är det rimligt att säga att det var förmodligen fem av allt, och en hel del out-of-date servrar och infrastruktur.

Avdelningen behövs för att få till en stabil miljö, med byrån rapportering 265 timmars avbrott kostar runt AU $ 160.000.000 per dag för industrin medan lager satt på bryggor.

Gathercole började en 18-månadersprogram för servervirtualisering, driftsätta nya miljöer så att myndigheten kan använda Direct Access för att tillåta personal att komma åt alla avdelningens tjänster genom tabletten.

“Så allt detta arbete måste göras och sedan fanns det en hel del arbete kring att besluta vad tablett att använda, och som skulle tjäna våra behov i alla regioner. Så som tog ganska lång tid”, säger Lutter.

“Det har tagit oss nästan två år att arbeta igenom. Att få Direct Access och Windows 8 för att arbeta i en företagsmiljö och rejig, eller re-energize, alla dessa gamla program”, tillade Gathercole.

Det kom som avdelningen konsoliderade kontrakt sina 70 kommunikationstjänster till en AU $ 29.000.000 kontrakt med Optus.

Avdelningen har också en långvarig kontrakt med HP för IT-tjänster, men Gathercole sa att det var inte anledningen till att han valde HP tabletter.

“Det inte hindra oss titta på ett stort antal tabletter, men inklusive Microsoft Surface Men HP Elite pad har rörlighet -. Wi-Fi, LAN-anslutning, och du kan även köra bort ett SIM-kort” han sa.

Det största problemet som vi har potentiellt är några av de tvivelaktiga platser vi är i långt outback i Australien, där anslutning är ett problem.

Windows valdes så att personalen kan använda samma miljö som de var vana vid att med skrivbordet.

“Det är så mycket lättare för oss att få tillgång till alla de Microsoft Office-typ kapacitet och har rätt nätverks connectivities, precis som skrivbordet”, säger Gathercole.

Apple iPads är riktigt bra, men du i princip gå igenom två olika miljöer, och redigering av dokument är lite mer problematiskt i den situationen.

Den initiala utbyggnaden har varit för 500 tabletter, men Gathercole sade att han förväntar sig ett 1200 att vara ute på fältet i slutet av detta kalenderår.

Department of Agriculture har ännu inte börjat mäta effektiviteten av tabletterna, men sade att uppgifter, såsom att identifiera skadedjur på lastfartyg, kan göras på bara några minuter via e-post eller ladda upp till en delad enhet med forskare tillbaka på kontoret, i stället dagar.

“Killarna i området är 2 miles offshore, och de tar bilder av områden och skicka dessa bilder tillbaka till forskare i de regionala kontor för att avgöra om det är ett skadedjur som måste hanteras, eller om de kan bara låt skeppet komma in “, sade han.

Det är nästan ögonblicklig att fatta ett beslut om huruvida det är acceptabelt.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell