Medveten Q4 vinst upp 16,3 procent, konservativ över utsikterna

Cognizant har bokat en fjärde kvartalet vinst på US $ 324.300.000, upp 16,3 procent på årsbasis tack vare bred tillväxt.

Efter ett år av stark tillväxt, BPO sektorn i Western Cape hoppas att turboladdad av nedgången i värdet av den sydafrikanska rand i år.

Detta var på baksidan av en 20,9 procent hopp i intäkter från föregående år på US $ 2,35 miljarder dollar. Nettostyrka tillägg för samma period var 5000, med det totala antalet anställda till cirka 171.400, konstaterade TOI.

“Den starka tillväxten drevs av våra kunders pågående strävan att” köra bättre “för mer effektiv och produktiv verksamhet och för att” köra olika “att skapa möjligheter och affärsmodeller som de behöver för framtida framgångar”, säger Gordon Coburn, president av Medvetne.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Han tillade god efterfrågan miljö bevittnat under 2013 kommer att fortsätta under 2014 och Cognizant skulle vara väl positionerat för att fånga den.

Men gav företaget en ganska konservativ intäktstillväxt ledning av 16,5 procent för 2014, under sin tillväxt på 20,4 procent 2013. Detta var en överraskning för vissa analytiker med tanke på relativt mer positiv vägledning från, rivaler, baserat på tecken på en återhämtning .

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst