Starka resultat som förväntas via datacenter boom: Ciscos fjärde kvartalet

Analytiker allmänt förväntar Cisco Systems att leverera en bättre än väntat fjärde kvartalet och ger en solid utsikterna för räkenskapsåret 2011.

Efter stängning klockan onsdag, är Cisco väntas visa bred styrka över dess flera företag. Den viktigaste punkten: Datacenter utbyggnad förväntas bränsle Cisco eftersom företaget har en uppsjö av nya produkter i pipeline.

Wall Street räknar Cisco att rapportera resultatet av 41 cent per aktie på intäkter på $ 10,87 miljarder dollar.

Wells Fargo analytiker Jess Lubert sade i en forskninganteckning

Utsikterna för IT-utgifter. Cisco väntas vinna en måttlig IT utgifterna återhämtning. Denna utgifts uppgång underblåser vinster för Ciscos Unified Computing och videokonferens insatser,. Router och switch försäljning. Analytiker som Wedbush s Rohit Chopra säga att telekomoperatörer bygger ut sina trådlösa nätverk och det är att hjälpa Cisco. I företaget, har Cisco varit diskontering sina nya växlar att vinna marknadsandelar på Juniper, Brocade och HP,. Leveranskedjan bilden. Cisco under de senaste kvartalen har brottats med komponentbrist. Men indikatorer från Flextronics, TTM Technologies och Jabil alla indikerar att Cisco möter stor efterfrågan på sina varor,. Dessutom har alla Ciscos kamrater rapporterade starka beräkningar. Nätverk, företag och telekomutrustning leverantörer i allmänhet rapporterade starka resultat.

Vi tror att Cisco nytta av bred styrka över produktgrupper och geografiska områden med datacenter projicerar en fortsatt styrkeområde. Cisco bör också dra nytta av rampen av nya produkter (Nexus, ASR, UCS, och ISR att nämna några) och betydande latent efterfrågan.

Jefferies analytiker Adam Benjamin sade Ciscos köpåtagandena kommer sannolikt att stiga igen. “Köpåtagandena speglar en inblick i Ciscos syn på den framtida efterfrågan, och vi tror att en ökning till komponent beställning bådar gott för sin förväntan om slut efterfrågan”, sade han.

Bland de viktigaste posterna att titta för Cisco

Se även: Cisco ämne center

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar