Änglar hagel indiska regeringens beslut att avskaffa ängel skatt

Sex månader efter lovande mer för start ekosystemet, har den indiska regeringen beslutat att göra sig av med “Angel Investment skatt” på investerare finansiering pengar för startups.

I sin anmälan Centralstyrelsen direkta skatter (CBDT) i den indiska finansministeriet sade att 56 § (2) i inkomstskatte (IT) Lagen har ändrats, vilket har varit ett av de lång avvaktan krav från investerare “gemenskap.

Unil nu var alla onoterade bolag som insamlade medel i form av eget kapital beskattas som “inkomster från andra källor” i avsnitt 56 (2) av IT-lagen. Som sådan, var dessa företag betalar mer än 30 procent som bolagsskatt.

Men många startups inte kunna utnyttja eftergifter på grund av stränga normer som fastställts av regeringen.

Vad har svikit startups var de villkor som föreskrivs i avdelningen för industripolitik och främjande (DIPP) att utnyttja dessa förmåner. Urvalskriterierna sade att företagen inte bör vara mer än fem år gammal och den årliga omsättningen av var och en av dem bör inte vara mer än 25 crore rupier.

Viktigast bör dessa företag arbetar mot innovation, utveckling, utplacering eller kommersialisering av nya produkter, processer eller tjänster som drivs av teknologi eller immateriella rättigheter.

När dessa villkor är uppfyllda, bör startup närma sig en interministeriell panel, bestående av tjänstemän från olika avdelningar, vilket skulle utfärda behörighetscertifikat till företagen.

På tal till webbplatsen, en av grundarna av Venture Katalysatorer Dr Apoorv Ranjan Sharma ansåg att regeringen borde fokusera på att göra berättigande processen snabb och snabb och därigenom säkerställa att startup dra nytta av den nya lagstiftningen.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar,? BlackBerry att återvända till Korea med Priv efter tre år bort

Förutom villkor och kategoriseringar, regeringen skapar många hinder på ingångsnivå för startups att utnyttja sådana skatteförmåner. “Startups är tänkta att vara innovativa och om de misslyckas med att vara störande, kommer de att dö tidigt i denna konkurrensutsatta utrymme. Därför varje start bör ges en möjlighet att vara en del av start India initiativ från regeringen i början av året,” Dr Sharma sade.

Beskriva övergången att göra sig av med den mycket efterlängtade ängel investeringar skatt banbrytande drag som skulle bana väg för framtida investeringar, sade han att det alltid kommer att medföra stora lättnad för den inhemska family office eller inhemska fonder och bosatta änglar eftersom det tar bort skatte tvetydighet kring att investera i scen startup början.

Han sade att anmälan har varit en långvarig efterfrågan i branschen och skulle föra inhemska investerare, family office, och fonder i nivå med det undantag som ges till riskkapitalbolag. Hädanefter skulle investeringar i nystartade företag från inhemska investerare inte ifrågasättas på grundval av verkligt värde och startup skulle ha rätt att erhålla ersättning för aktier som överstiger marknadsvärdet på aktierna. Det kommer säkerligen att öka investeringsflödet i startups, och kommer att bidra till att pumpa mer kapital i nystartade att stärka sin start Indien plan.

“De befintliga reglerna agerade som en avskräckande för många investerare och nystartade också hoppades att regeringen skulle avskaffa ängel skatt eftersom de också betalade när de samla in pengar. På grund av detta, flera startups skiftade sina kontor till andra länder som Singapore och Storbritannien där skatterna är mildare “, tillade Dr Sharma.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Investerarna, sade emellertid att regeringens beslut kommer att öka investeringsflödet till startup från företagsänglar.

“Detta är ett mycket välkommet steg av regeringen som den behandlar ångest på grund av Sec 56 av den ökända ängel skatt i stor utsträckning. Detta kommer säkert att få mer pengar till nystartade och även erkänner både behovet och betydelsen av ängeln investering” sade Padmaja Ruparel, ordförande i Indian Angel Network.

Hon sade också att de kriterier som fastställts av regeringen kommer att hjälpa rasen innovation och bygga snabbväxande företag skapar arbetstillfällen. Dessa fördelar kommer att tillåta fler entreprenörer att starta företag, skapa mer innovation och bygga intellektuell egendom.

“Med nystartade inför allvarliga kassaflöde kritan, kommer dessa fördelar att tillåta dem att plöja alla tillgängliga pengar till att bygga företaget. Återigen, det är en annan välkommet steg av regeringen”, tillade Ruparel.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera