Anonymous påstår pastebin censur, skapar alternativ

Tidigare denna månad, hacktivist gruppen Anonymous klagade över att pastebin planer på att övervaka webbplatsens innehåll för “känsliga uppgifter” var censur. Nu Anonymous har lagt sina pengar där munnen är, samarbetar med Folk Liberation Front (PLF), och lansera AnonPaste.

AnonPaste har de grundläggande funktionerna du förväntar dig, inklusive möjligheten att gå ut en pasta efter 10 minuter, en timme, en dag, en månad, ett år eller aldrig. Det finns ett stort problem men: pastorna är värd på PLF hemsida.

Även om du kan klistra in innehåll på anonpaste.tk, får du omdirigeras till peoplesliberationfront.net när du trycker på knappen Skicka. Till exempel, här är en pasta som jag gjorde: peoplesliberationfront.net/anonpaste/index.php?308913c82f300cd3#aweRz3sHi72hC0s/VsyXCncwQ3Epg7BTaq9KvMr+FWs=.

Det är en löjligt lång webbadress. Det finns en “Förkorta URL” -knappen, men det bara omdirigerar dig till snipurl.com. Detta är en smärta. Den goda nyheten är att detta är “AnonPaste Alpha 0,11” så kanske de två grupperna så småningom kommer att vara värd allt på anonpaste.tk domänen.

Pastebin, som har över 200.000 medlemmar och 17 miljoner unika besökare per månad, har varit de facto val för hackare som vill offentligt publicera data de har stulits från sina mål. Hacker pastor varierar från något enkelt, som en lista över webbplatser som har blivit hackad, mycket detaljerad information, inklusive administratörsbehörighet för webbplatsservrar, kreditkortsnummer, telefonnummer, e-postadresser med motsvarande lösenord, och även hemadresser.

Här är hur de två grupperna meddelade den nya webbplatsen, på AnonPaste naturligtvis

Som många kanske känner, pastebin har varit i nyheterna nyligen för att göra några ganska skumma påståenden om vad de är villiga att censurera, och när de är villiga att ge upp IP-adresser till myndigheterna. Och som en ny läcka av privat e-post visar tydligt, är pastebin inte bara villiga att ge upp IP-adresser till regeringar – men tydligen har redan gett många IP-adresser till åtminstone ett privat säkerhetsföretag. Och dessa läckt e-Mail avslöjade också en tydlig fientlighet mot Anonym. Och så PLF och Anonymous har gått samman för att erbjuda en pasta tjänst riktigt fri från sådant nonsens.

AnonPaste är byggd med öppen källkod som kallas ZeroBin, en “minimalistisk nätet pastebin där servern har noll kunskap om inklistrade data” enligt de två grupperna. Att förbättra den, de ber om donationer via Bitcoins eller WePay.

Inga anslutningsloggar, period;. Alla pastor är krypterade av webbläsaren med 256 bitars AES-kryptering. Detta innebär att det inte finns några användbara klistra data som lagras på servern för myndigheterna eller någon annan gripa,. Ingen moderering eller censur. Eftersom data på våra servrar är oläslig av oss (eller någon), ansvaret för lagligheten eller lämpligheten någon pasta ligger enbart med personen utstationering. Så det blir ingen anledning för oss att övervaka denna tjänst, och faktum är att vi inte ens har möjlighet att ta bort någon särskild pasta,. Inga annonser. Denna tjänst kommer att vara helt användare stöds genom donationer. Länkar för finns på hemsidan;. Inbyggd webbadressförkortare för att underlätta för människor utstationering.

Duon vill betona följande fem AnonPaste funktioner

Det mittpunkten kan orsaka problem senare på vägen. Utan möjlighet att ta bort innehåll, kan myndigheterna hävdar webbplatsen bryter sekretesslagar. Yttrandefriheten är en sak, men att kunna ta bort hatpropaganda och annat olagligt innehåll är något helt annat.

När pastebin meddelade först den ville anställa mer personal för att ta bort pastor, många spekulerat hacktivist grupper specifikt blir måltavla. Med AnonPaste, grupper som Anonymous och LulzSec inte längre behöver oroa

Klistra tjänster har blivit mycket populära, och många människor vill lägga kontroversiellt material. Detta gäller särskilt för dem som deltar i informations aktivism. Vi anser att det är viktigt att alla, och särskilt de i rörelsen – har en trygg och säker pasta tjänst som de kan lita på med sin värdefulla och ofta politiskt känsligt material. Som alltid, vi tror på den radikala föreställningen att information ska vara fri.

Time magazine läsare namnet Anonymous mest inflytelserika person, Anonymous vill ta ner Great Firewall of China, Anonymous hackar brittiska regeringens webbplatser över “drakoniska övervakning”, Anonymous hackar Panda Security som svar på LulzSec gripanden, Anonymous hackar Vatikanen igen, Anonymous är inte ta ner Internet; hacktivists stal 100 miljoner poster i 2011

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Vi får vänta och se om de olika utlöpare av Anonymous väljer att använda AnonPaste. När jag skrev om Anonymous Kina hackar tidigare denna månad, var pastebin användas flera gånger för flera läckor. En vecka senare, efter pastebin tillkännagivandet, gruppen fortfarande hacka bort, men hade redan bytt till Pastebay.

Oavsett om det är AnonPaste eller Pastebay, jag tror att vi kommer att få se en hel del mindre pastebin när det gäller något som sträcker sig från script kiddies för hackare.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning