CIO vs robotar: Vad är det bästa sättet att använda automatisering i företag?

Kommer en robot stjäla ditt jobb eller hjälpa till att göra dig en bättre?

De bevisen pekar på den ökade betydelsen av automatisering på arbetsplatsen: så många som 70 procent av chefer planerar att kraftigt öka sina investeringar i AI-relaterad teknik, enligt konsult Accenture.

Vad är det bästa sättet att dra nytta av robotik, automation, och AI? Och hur kan CIO hjälpa företag att utvärdera dessa möjligheter och skapa ett uppsving i produktiviteten och prestanda? Läs vidare för att få råd från en rad IT-ledare.

Hur kan chefer bäst förstå rollen av robotarna?

speciell funktion

Bästa praxis råd för att flytta till molnet, Fem tips för bästa praxis för att undersöka sakernas, stora löner, större utmaningar: Hur man anställa och behålla de bästa tech personal, mindre politik, mer action: Hur CIO kan dra nytta av att ta en tillfällig roll; lärdom~~POS=TRUNC från molnet: Vad har vi lärt oss hittills, Vad hände med grön IT, när att prata, när man ska hålla käften:? Hur ärlig ska du vara med dina kamrater, vill tas på allvar av VD? Här är hur man får konversationen rätt, göra de första 100 dagarna räknas: Hur en ny CIO sätter rätt prioriteringar

Alastair Behenna, en erfaren IT-ledare och konsult på CIO partnerskap, säger ökningen av automatisering måste ses inom ramen för en bredare digital omvandling. Det senaste decenniet har sett stora framsteg i både människors förmåga att använda och skapa data, och att tillgång till denna information på resande fot. Automation är det senaste steget i en digital utveckling.

Framsteg inom automation och robotteknik sätter en hel del jobb på risk. Här är tio jobb först i kö för roboten övertagande.

Konsumentdrivna förväntningar är överväldigande, och kommer att fortsätta att växa exponentiellt som banbrytande teknik mogna och bli normen “, säger han.” Dessa digitala interaktioner kommer att belysa användningsfall för andra ledande teknik. Smarta företag kommer att skapa innovativa lösningar med hjälp av artificiell intelligens, robotik och automation.

Det är en trend noterades av Leslie Willcocks, professor i arbete, teknik och globalisering vid London School of Economics, som säger de flesta organisationer skulle vara “fundamentalt digitala moln företag” 2025. Han pekar på den ökade användningen av on-demand IT , mobil och analyser, samt användning av avancerad robotteknik och Internet of Things.

“C-svit befattningshavare måste tänka på allvar om vad den nya tekniken kan göra”, säger han. Men Willcocks utfärdar också ett ord av varning, vilket tyder på massa diffusion av robotar kommer sannolikt att vara mer krävande än många experter skildra.

Skräckhistorier fokus på förluster av arbetstillfällen till följd av automatisering och robotteknik, och tsunamin effekten av dessa tekniker “, säger han.” Deras effekt är placerad som plötsligt, omvälvande, överväldigande, och oåterkallelig.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Ta nyligen forskning från Centrum Banking, vilket tyder på Indiens fem största IT-företag i ordning sina anställningsnummer med 25 procent till 77,365 personer i 2015 som ett resultat av aggressiva strategier automation. Dessa siffror är betydande, men Willcocks råder CIO och deras personal att vara försiktig.

LSE forskning tyder på att för varje 20 jobb förlorad under automation, är ytterligare 13 skapas, och att varje jobb roll kommer att ändras med minst 25 procent inom fem till sju år.

Willcocks pekar på robotprocessautomation (RPA) – som använder robotar för att utföra standardiserade uppgifter – och som kommer att ha en enorm inverkan under de kommande 18 månaderna. RPA är nu mogen nog att vara lätt och billigt antas. Tekniken kräver också endast begränsad konfiguration och administration.

LSE studerade ett företag som redan driver 35 procent av sina backoffice processer med robotar. RPA kan producera många fördelar, bland annat betydande kostnadsbesparingar, snabbare bearbetning och – viktigast av allt, kanske – nöjdare kunder och medarbetare.

Genom att införa RPA, kan människor placeras i nya blandningar av uppgifter som spelar till sina mänskliga styrkor “, säger Willcocks.” Detta är naturligtvis, är en förvaltnings val – om du vill använda tekniken för att öka och förstärka mänskliga färdigheter och förmågor, eller att försöka ersätta mänskligt arbete med maskiner. Vår forskning tyder gott om exempel på människor som flyttar in mer stimulerande och givande jobb.

Hur kan CIO hjälpa företagen att dra nytta av automatisering?

Andy Wilton, CIO på Claranet, är en sådan IT ledare som inser att kostnads- och tidseffektivitet är syftet med alla automatiserade systemet. Han säger CIO bör alltid vara på jakt efter sätt att jämföra tillbaka användningen av dyra resurser – och att automatisering redan har en inverkan.

Wilton pekar på moln värd AI telefonsvarare som kan känna igen och reagera på fri form tal. Sådan teknik, säger han, ger ett utmärkt sätt för CIO: er att ersätta registret röstigenkänning används av många kundservice rådgivare närvarande. Wilton hänvisar också till den automatiserade tillhandahålla skalbar lagring i molnet, vilket har bidragit till bränsle ny, smidig affärsprocesser och uppkomsten av DevOps metoder.

Tidigare i min karriär, när jag arbetade som systemadministratör, mitt mantra var “en gång, två gånger och sedan automatisera”, och detta gäller i dag “, säger han.” Varje CIO tid är dyrbar och manuellt upprepa verksamhet är helt enkelt ett slöseri med tid. Utvecklingen av ett system för att automatisera och förbättra repetitiva uppgifter är ett stort värde proposition, och är en viktig ambition någon CIO.

Chris Hewertson, CTO på hotel group GLH, är alltid på utkik efter ny teknik som kan hjälpa hans företag att växa. Han är redan testar IoT tjänster på hotell dörrlås. Företagets IoT kort är NFC-aktiverad och ansluta till nätverket, som producerar information för att hjälpa till att analysera kundflödet.

Det finns vissa saker som maskiner är helt enkelt bättre på att göra än människor, men människor fortfarande har gott pågår för dem. Här är en titt på hur de två kommer att arbeta tillsammans för att leverera en mer kraftfull framtid för IT, och den mänskliga rasen.

 utvecklingen inom andra områden av anslutning förväntas. Hewertson nyligen återvänt från en resa till San Francisco där han besökte en robotföretag. “Vi verkligen undersöka detta område och vi tror att det har stor potential”, säger han.

Hitta tid att blicka framåt är avgörande, instämmer Doug maj regionen är chef vid tillverkning specialist Messier-Dowty Limited. Maj tror ett vanligt problem för CIO är att de är så fokuserade på dag till dag operativa problem som de ibland glömmer att göra lite kristallkula blickar.

Jag tror att vi måste engagera sig i diskussioner så snart som möjligt “, säger han, med hänvisning till den roll som CIO i innovation.” Kreativa idéer bör komma från alla delar av verksamheten. Det är bra när resten av verksamheten kommer till IT-avdelningen för sin insats i områdena innovation, som automation och robotik.

May säger Messier-Dowty Limited är redan ute efter att göra det bästa av avancerad teknik. Företaget använder en robot för att lägga krom till landningssystem under flygplan tillverkning. “Denna process är mycket komplicerad och används för att göras för hand, vilket var mycket tidskrävande”, säger maj.

Företaget är angelägna om att använda automatisering i andra delar av produktionslinjen processen. Robotar, säger maj kan bidra till att förbättra det sätt kompetenta medarbetare arbetar och kan öka effektiviteten. “En del av det arbete vi slutföra är högutbildade och kräver en stor grad av precision”, säger han. “Precis som alla CIO, jag älskar att tänka på hur ny teknik kan hjälpa verksamheten att fungera bättre.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Mer väsentliga tech och företagsledarskap berättelser