Cloud POS utmanar proprietära systemleverantörer

The Cloud stör alla typer av teknikmarknader och den allestädes närvarande kassa är inte immuna. Molnbaserad POS utvecklare Vend hävdar nu över 8000 butiker använda företagets programvara (se Kukri sport; fallstudie

webbplatsen pratar med VD och grundare Vaughan Rowsell.

Vad är Cloud POS?

Rowsell: Cloud point-of-sale är programmet en tegel och murbruk butik använder för att driva sin verksamhet. Typiskt POS hänvisar till den främre räknaren kassan, där du betalar för dina varor, och POS används för att ringa upp objekten och betala.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Dessa dagar ett moln POS är också alla backoffice verktyg som används för att hantera lager, produkter, kunder, rapportering, beställning och så vidare.

Traditionellt POS har varit offline programvara. Ett program som är installerat på en dator i butiken, och det är inte ansluten till Internet. Ett moln POS som Vend handlar på nätet, så att du använder en App på en tablett eller en webbläsare för att använda programvaran.

Varför använda det?

Fördelarna med att använda en molnbaserad POS är många. Enkel installation och användning är en stor en. Eftersom det är allt internetbaserat, betyder det att du kan registrera sig, installation och hantera dina inställningar själv. Du kan oftast få igång inom några timmar, om inte snabbare.

För det andra, de är mycket mer kostnadseffektivt än traditionella POS. Vanligtvis för ett månadsabonnemang mellan $ 20 och $ 100 kan du köra hela din butik, integrera din e-handel butik, hantera hela lagerkontroll, kundlojalitet och så vidare. Att ha alla dessa funktioner på äldre stil offline POS du skulle behöva betala tiotals om inte hundratusentals dollar.

Slutligen är det på grund av de integrationer som är möjligt med din Cloud POS. Det är helt på nätet innebär att det är en sinch att integrera din butik inventering med online e-handel butiker. Du kan automatiskt mata alla dina försäljningssiffror i din online redovisning ansökan. Du kan koppla in ytterligare rapporteringsapplikationer. Det är allt på nätet och verkligen lätt att ansluta.

Hur fungerar det?

Cloud POS fungerar på samma sätt som internetbank. All data förvaras på servrar i molnet, och du loggar in säkert från datorn eller surfplattan, och få tillgång till dina data. När du gör nya affärer i din POS-appen på din dator, dessa är alla synkroniserade med din online-server. Detta gör att du inte behöver ha egna servrar i butiken, och du behöver inte heller komma ihåg att säkerhetskopiera alla dina data. Molnleverantören kommer att göra det åt dig.

När du behöver installera en ny enhet som en POS, det är kanske julruschen och du behöver mer kassor, då du bara logga in på ditt online-konto från den nya enheten och du är igång på några sekunder.

Hur störande är detta traditionella PoS?

Cloud POS är mycket störande, från en kostnad och funktionalitet synpunkt den gamla skolan leverantörer inte kan konkurrera. Det gör det också relativt själv tjänar också, så en butik ägare kan ställa sig upp. Du kan bokstavligen gå på vägen och köpa en iPad, sedan ställa in dina moln POS som Vend på den, och du är i näringslivet.

Vilka är de stora aktörerna?

Det finns bara ett fåtal aktörer i detta utrymme just nu. Du ser en hel del Internet och betalningsföretag som Square, PayPal, Groupon med egna POS-lösningar nu, men dessa är mycket lätta och mer fokuserade på att ta kreditkortsbetalningar och saknar inventering, lojalitet eller rapportering.

Vend är en av pionjärerna inom detta utrymme, är den första på tabletter innan iPad släpptes först. De flesta av de nya spelarna är relativt små och bara fokusera på de lokala marknaderna.

Vad tycker du behöver och hur mycket kostar det?

För att flytta till ett moln POS, kan det kosta dig ingenting. Om du har en befintlig pekskärm, PC, laptop eller iPad kan du registrera dig för ett gratis XS Vend konto. Om du behöver börja om från början, då är det så enkelt som att köpa en iPad eller en iPad mini från din lokala elektronikaffär.

Då som du växer, kan du uppgradera din Vend konto till en betald plan beroende på hur stor din butik blir. Om du har streckkodsläsare och kvittoskrivare också, då dessa kommer sannolikt arbete med Vend också, så ingen anledning att köpa nya redskap.

Alla kommenterar rykten Vend kommer att söka en IPO snart?

Ingen kommentar, ingen. Vi är huvuden växande verksamheten som en galning för tillfället. Vi är ständigt utvärdera våra alternativ för snabbare tillväxt, men inga planer ännu.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans