CRM Watchlist 2015 Vinnare: Accenture och The Pedowitz Group ta sina bågar

Jo, folk, är detta det för 2015. Eftersom det är ungefär sex månader senare än normalt för att stänga in den här, vi är på god väg för 2016 CRM bevakningslista.

Men jag kan säga entydigt att medan förra, det är definitivt inte minst av 2015 års CRM bevakningslista säsong. Vi har två mycket olika konsult / systemintegratörer med två mycket olika modeller gör två mycket olika saker och de är båda vinnare – och upprepa vinnare på det.

Vad särskilt gör Accenture och The Pedowitz Group (TPG) tilltalande är att de har anpassat sig till de förändringar havet som tvingar konsultföretag och systemintegratörer att ändra sina affärsmodeller. År sedan, till exempel, ingen (inklusive mig) skulle ha trott att Accenture någonsin skulle köpa på att utveckla verksamheten kring SaaS-baserad teknik eftersom deras pengar hade alltid varit i den stora skiftnyckel, genomförande stor låda universum. Men, hör och häpna, de har gjort just detta. I själva verket, Accenture, tror jag, skulle vara Salesforce största partner. Min, min, min, hur tiderna har förändrats.

Den Pedowitz Group har alltid slagits i den största av de förändringar i marknadsföringen världen – de är en produkt av det, och påverka den. Det är inte att dessa två företag inte har några saker som de kan göra för att, låt oss bara säga, ansluter sig ännu bättre, men båda av dem är redan på ett effektivt sätt i linje med de transformerade affärsmarknaden och modeller. Naturligtvis, som är min shtick, ska jag berätta vad de kan göra bättre senare.

Tidigare

Och vinnarna av 2015 CRM bevakningslista är …, Lifetime Achievement Award går till CRM Magazine, Elites, Del 1: EY rådgivande, den högsta målskytt, Elites, Del 2: Microsoft får ekosystem, Elites, del 3: Fördelar, Salesforce gör det igen, marknadsföring intar scenen, sviterna mindre söt – NetSuite, Oracle, SAP, kundengagemang, del i – Litium, Medallia, Customer Engagement del 2: NICE, SAS, Verint, CRM Watchlist 2015 Vinnare: kundengagemang del 3 ; CRM bevakningslista 2015 Vinnare: Åsikterna marscherar till Blackbaud och Gigya, CRM bevakningslista 2015 Vinnare: InsideView och Ente precis, Coveo och Infusion – redo, kunna, bryter ny mark

Låt oss komma till praktiska detaljer.

Det första du lyft varsel om Accenture är deras omfattning. De är bara så förbannat BIG. Låt oss titta på några siffror

Vad kan du säga efter WOW! Det är anmärkningsvärt och imponerande på blotta storlek ensam. Men blotta storlek inte vinner du bevakningslistor (tänk på märkbart frånvarande $ 100 miljarder företag), din förmåga att påverka kundernas inför marknader nu och i framtiden gör.

Det är något som Accenture gör ganska bra.

Vad gör Accenture särskilt intressant i deras framgång är hur så stora som de är, de kan utveckla sammanhängande strategier, och har en entydig syn på hur företagen i nuvarande kan vara framgångsrika deltagare i framtiden. De har en djupgående förståelse för hur denna allestädes närvarande verksamhet omvandling fungerar. Här är några korta utdrag ur bevakningslista för att ge dig en uppfattning om vad jag menar

Styrkan i deras storlek och och sin kunskap om marknadskrafterna align skulle inte innebära mycket om utbudet var vettigt. Dom gör.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

De sträcker sig från något företag CRM, klassisk marknadsföring, försäljning och service omvandling, till drygt sexy-in-namn-men-inte-in-purpose social business transformation, till framkant innovativa erbjudanden i avancerad analys, digital omvandling och rörlighet. Med andra ord, hela skalan.

De erbjuder inte bara praxis, de erbjuder ramar, konsulttjänster, tänkte ledarskap och teknik implementationer som är anpassade till livets realiteter i den digitala tidsåldern.

Således, till exempel, ser du en av sina mer innovativa, konkurrenskraftiga och framgångsrika metoder – Accenture Interactive. Vad Accenture Interactive gör är vad en digital kreativ byrå gör. Vad de har som en fördel är kraften i resten av Accenture att stödja alla initiativ som de är involverade med. De har också flera andra enheter som är inriktade på särskilda funktioner som Interactive är. Låt oss tala om att lite senare, dock.

De program som körs företag genomgår stora förändringar, men det finns också en hel del tröghet i systemet. Vi undersöker några av de viktigaste trenderna – inklusive moln adoption, rörlighet, konsumtionssyn och affärsanalys – som formar framtidens affärssystem landskap.

Vad allt detta betyder är att de har en världsklass – och ganska trogen – kundbas. De fungerar för

Det är bra, men vad gör det ännu bättre och visar Accentures faktiska kotletter framgår av ännu mer information

De har den bredd och lojalitet av kunderna och deras kunder visar deras förtroende genom sitt mångåriga engagemang.

För att göra detta, de inser att de inte behöver agera på egen hand – i själva verket kan de inte agera på egen hand. De har 150 teknik- och affärspartners. Jag har inte utrymme att beskriva dem alla – men för att ge dig en uppfattning – Adobe, Alcatel Lucent, Callidus Cloud, Cognos, Dell, ESRI, GE, Genesys, SAP, Marketo, Jive, Clarabridge, proffs, Pegasystems, NetSuite SAP, Oracle, Teradata, arbetsdag, Red Hat, Lombard Risk, och World Economic Forum. De har en unik relation med Microsoft som ledde skapandet av en (inte tekniskt) joint venture – Avanade – ett konsultföretag som fokuserar på Microsoft relaterade tekniktjänster.

Okaaaay, men det gör … massor av företag. Men Accenture går mycket längre än de flesta i att bygga relationer. De förbinder kraftigt till sin partner och resultaten visar. Till exempel har de varit Oracle partner 21 år – och i sista 12 av dessa år har de vunnit 92 Oracle utmärkelser.

Detta är en stor, fet, penseldrag företag. De gör saker på ett bra sätt. Den inverkan de har, är alltför stora. Men naturligtvis finns det saker som de kan göra för att deras inverkan så mycket större.

Echo ett ekosystem – För att uttrycka det enkelt, de har alltför många oklara enheter som förvirrar marknaden och partner och och … ja, jag. De har Accenture Interactive, som skiljer sig från Accenture Digital, som är annorlunda än Accenture Mobility, som är annorlunda än Accenture Strategin, som är annorlunda än Accenture Technology oändlighet, ad nauseum. Även om jag tvivlar starkt att de kommer att betala någon uppmärksamhet till mig som helst när det gäller detta, bara räcker att säga, de många människor som jag talade med om detta är alla förvirrade. Även om de inte konsolidera några och omorganisera andra, bör de ha en klar bild av en sammanhängande ekosystem som förklarar helhetssyn på denna blandning av metoder. Berätta en historia som omfattar. Jag har tittat igenom vad de gav mig och jag såg flera ganska väl genomtänkta tabeller och diagram som kart något till detta hopkok men det var inte gjort med de särskilda avdelningar? grupper? praxis? i åtanke. De visade mig en bra ram för tjänster som är betydligt mer sammanhållen struktur än denna blandning av grupper. Tid att formulera deras ekosystem (utöver bara internt och med partner) och berättelsen som går med det.

AR översyn – Jag tror att det är dags för Accenture att ändra sitt tänkande när det gäller analytiker relationer. Tyvärr, de anpassar sin bigness med endast de största institutionella analytiker företag. Ett citat från bevakningslistor posten: “Analytikern relationer programmet för Accenture försäljning och kundservice praktiken är främst inriktat på Gartner, Forrester och IDC.” Jag tror att de kan vara den enda kvarvarande stora konsult / SI som gör detta. Deras brist på koncentration på boutique företag och oberoende är en allvarlig brist. För två år sedan var det ett misstag. Nu är det verksamhetskritiska att de ändrar sitt tänkande (och åtgärder) på uppsökande och – men inte nödvändigtvis skära ner deras uppenbara beroende av de tre stora “uns – utvidga sitt program för att starta regelbundet briefing de lika inflytelserika segment. Jag uppskattar att deras deltagande i bevakningslista är en liten bit av det, men detta är ett företag som behöver stöd för sitt enorma storlek med en mycket större analytiker uppsökande aptit. Mycket större.

Inrikta sina ögonglober – Även när man talar digital omvandling, de talar minskad kostnad och minskad komplexitet – stor som en del av en plan, inte planen. De måste införliva en skarp, tydlig vision (se min fave vision av 2015 – EY: s “göra en bättre näringslivet”) i deras fokus – något som de för närvarande saknas och utveckla och använda specifika tillväxt spakarna runt digital omvandling och kundens engagemang. De har digitala omvandling tillgångar i överflöd. De har en hel del arbete att göra runt kundens engagemang, men de är i högsta grad kan göra fallet och bygga lämpliga tillgångar som de skulle behöva. Minska komplexiteten (de kallar det minska komplexiteten “skatt”) och kostnaden är en ädel strävan och bör förbli en del av uppdraget, men de höjer det till nästan en visionär modell och som behöver rättas till.

Här är en grupp som i ren storlek och omfattning är den polära motsatsen till Accenture. Denna konsultation bäst i klassen Marketing Automation är mindre, mycket fokuserad och har en inverkan på marknaden och ett rykte utanför deras storlek.

Kraften i TPG ligger i hyper inriktning på sin metod och sina kunskaper. De är certifierade i cirka 30 Marketing Automation (i brist på en bättre term) plattformar. De är inte bara anspråk på det heller. Det är 400 plus certifieringar över dessa 30 plattformar. De samarbetar med de viktigaste av dessa företag – t.ex. Oracle / Eloqua, Marketo, Microsoft, Salesforce / Exact Target, Hubspot och Teradata / Aprimo bland andra. Men det går ännu längre än så. De är ledande prisbelönta partner Oracle / Eloqua och Marketo, bland andra, efter att ha vunnit några 25 stora utmärkelser i samband med företagen under de senaste 5 åren.

Med andra ord, de gör allvar bra kvalitetsarbete.

Anledningen till detta är att ha en högt utvecklad och resultat påvisbara metodik kallar RM6. Den är baserad på vad de kallar “intäkter marknadsföring” – ett ramverk som utvecklats från en förändring på marknaden för flera år sedan som återspeglas den ökande trenden mot anpassning av försäljnings- och marknadsavdelningar. Antingen Marketo eller då oberoende Eloqua erkänt det första – beroende på vilken du tror. Dess kännetecken var / är intäkts mål och ansvars för marknadsförare. Tyvärr, på den tiden, både Marketo och Eloqua båda kallas vad de tillhandahålls “Revenue Performance Management.” Det gjorde dem låter som redovisnings teknikföretag som tävlade med Quickbooks. Lyckligtvis, båda av dem har sedan tappade den.

TPG gav sin insikt en mer förfinad namn – intäkter marknadsföring och därmed RM6 – ett kraftfullt ramverk och metodik föddes. Det handlar om en bedömning av företagets behov inte bara inklusive avkastningen eftertraktade, den teknik som behövs, de processer som måste vara på plats, men kulturen och den organisatoriska beredskap att genomföra arbetet.

Även om jag inte har tid eller utrymme att beskriva omfattningen av RM6, räcker att säga att det har varit framgångsrik. Även om jag inte kommer att nämna specifika företagslogotyper, har de framgångsrikt genomfört sina tjänster i över 100 kategorier – vertikaler och undergrupper av dessa vertikaler. De har en överväldigande stark närvaro i högteknologiska och starka närvaro i flera andra branscher.

En sak som gör dem enastående är deras kunskap som de har att erbjuda tankeledarskap, inte bara har en metod som tjänar dem väl. De ger ett bibliotek av tillgångar för vad de kallar Intäkter Marketing Transformation de utbilda människor och företag i hur man konverterar marknadsföringsrelaterade kostnadsställen till resultatenheter. Även de stora leverantörerna föra dem i att förstå hur man kan genomföra hela denna förändring.

Sätt allt detta tillsammans, och du har en effektiv, snabbväxande, begåvad företag som har och kommer att ha inverkan på marknaden. Även med detta är marknaden nu på att förändras och det finns vissa saker som TPG kan göra för att anpassa och ändra sig att fortsätta att öka den genomslagskraft.

Detta kommer bli tufft – Det finns ingen tvekan om att TPG bröd och smör är intäkter marknadsföring. Det är i fokus för sin metod, grunden för deras framgång. Medan jag inte tyder på att de ändrar sina metoder eller minska sina ansträngningar med intäkter marknadsföring, säger jag att så smärtsamt som det kan vara, kan de behöva justera sin meddelandehantering till marknaden som det är. Till exempel, Marketo, som hade varit en av de tekniska pionjärer i tanken på vad de kallade olyckligt, intäkts performance management, nu gör engagemang marknadsföring och RPM är inte längre en del av den offentliga diskussionen. Jag föreslår att TPG börja tänka igenom sitt budskap och renovera den. Medan intäkterna marknadsföring är fortfarande lämpligt, särskilt runt anpassningen av försäljning och marknadsföring pågår på företags- och övre änden av mellanmarknaden för det mesta, är Marketo skift troligen närmare åtminstone vad de ska börja tänka på övergången till – i deras meddelanden. RM6 fungerar fortfarande.

PR stor, AR inte så mycket – TPG, när det gäller uppsökande är ett företag av förklarliga motsättningar (dock inte som Alanis Morissette skulle ha sagt, “ironiskt”). Å ena sidan har de fantastiska PR leds av den alltid fantastiska Elizabeth Fairleigh (grundare Anslutningarna) men deras analytiker relationer är direkt ljummet. De binder till Sirius beslut, Forrester och löst mig. Det är allt. Här är det: De är tillräckligt stor och växande tillräckligt snabbt för att, om inte skapa en formell analytiker relationer program leds av en analytiker relationer specialist, för att åtminstone reglera genomgångar till en cirkel ungefär 10 gånger större än den de har nu. Ja, det tar tid, ja, det tar planering, ja, det tar bort från generation av inkomster och ja, det finns en kostnad för det, men vill det eller inte, det är en nödvändig del av spelet vi alla spelar och är en av de komponenter som måste vara på plats för att växa till över en viss nivå. Jag tänker inte beskriva som att prata med eller ens vad det tillvägagångssätt bör. Men det borde vara.

Tweaking – Det finns några intressanta möjligheter som jag vill sätta i mixen. De är – att hitta ett par nya vertikaler att koncentrera sig på – genom att ha en vertikal inriktning som går utöver opportunistiska. De gjorde en lista över antal implementationer för bevakningslista som är så stor och så olika som att vara häpnadsväckande. Det finns några vertikaler såsom högteknologiska som sticker väg ut. Men det finns några intressanta där antalet är mindre men chansen är stor (Sport är en) – särskilt för ett företag av deras storlek och omfattning. Kanske fokusera vertikalt? Den andra tweak är enkel. Överväg Adobe Digital Marketing som en möjlig praktik. Adobe är otvetydigt på stigningen och deras produktutbud blir bättre, mer kraftfull och allt mer skiftande varje cykel. Det är svårt att bortse från dem på denna marknad. Kanske TPG samarbetar med dem? Just sayin ‘.

Jag är också bara sayin ‘adjö för 2015 bevakningslista. Årsboken kommer att vara klar i en vecka eller så och görs tillgängliga för gratis för alla som vill ha det. Om du gör, låt mig veta nu på paul-greenberg3@the56group.com och jag skickar dig en när jag få det gjort.

Dessutom, för att upprepa vad jag sagt ovan, CRM bevakningslista 2016 är öppen för registrering. Vi har en hel del företag registrerade hittills så det kan löna sig att gå med i tåget och få ombord för 2016. För att få du inte gå hela vägen till toppen av detta inlägg, kan du bara maila mig för en 2016 CRM bevakningslista registreringsformuläret och när du fyller ut och skicka tillbaka den till mig, får du rätt 2016 enkäten. Det frågeformulär beror December 11, 2015 vid 6:00 Pacific Time. Det är väl värt din tid. Verkligt. Madly. Mycket.

Låt spelet fortsätter.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad de kan göra

Vad de kan göra