Google går till Capitol Hill: Meddelande krig kommande

Google styrelseordförande Eric Schmidt utfrågning inför senatens juridiska kommitté är bara den första fasen av en lång meddelande krig mellan sökandet jätte och dess konkurrenter.

I själva verket är Schmidt faktiska vittnesmål inför senatens nästan en aptitretare för vad som kommer att bli en hel del skrävlande från alla håll. Naturligtvis Senators kommer att vilja se tuff på antitrust. Dessa utfrågningar är oftast kännetecknas av en bra bit av spel för gallerierna.

Även om det kan finnas några fyrverkerier i senaten, kommer den verkliga kampen vara för allmänhetens uppfattning.

För detta ändamål har Google redan publicerat en guide till senatsförhör.

Guiden från Google är lite förutsägbart. Google understryker att det inte är porten till webben trots Senators kommer skildra det på det sättet. Google konstaterar att AOL och MySpace var dörrvaktare på en gång också. Aj.

Googles övergripande budskapet är att det inte gynnar sitt eget innehåll, inte justera sökrankning att skada andra webbplatser och överlever eftersom det ger kunderna vad de vill ha. Och när det gäller lokalt innehåll, Google noterade att det ändrade sin plats Sidor att utesluta recensionsutdrag från lik av Yelp.

Baksidan av detta argument kommer från Yelp och andra. Yelp vd Jeremy Stopp skrivit sitt svar på antitrustundersökning kring Google komplett med vittnesbörd och utställningar. Andra aktörer som Nextag är också på den motsatta sidan av Google på denna utfrågning.

Vid denna tidpunkt, är det värt att uppmärksamma alla sidor. Sanningen är sannolikt att vara i mitten någonstans.

Hur ont är Google? Dina Senators vill veta.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Googles Schmidt ansikten senaten grillning, CBS News: Washington blir redo att be Google om det är ont, Google: En guide till Senaträtts Hearing, fritt: Söker en nivå lika villkor …

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre