Googles Q1: Resultat stark, intäkter en smidge av, aktiesplit på kranen

Google rapporterade starka resultat första kvartalet som var bättre än väntat, men intäkterna var lite ljus. Företaget godkände också en 2-för-1 split, men behöll en struktur som lämnar kontroll med grundare Larry Page och Sergey Brin.

Företaget redovisade första kvartalet vinst på $ 2,89 miljarder eller $ 8,75 per aktie, på intäkter på $ 8,14 miljarder exklusive trafik anskaffningskostnader. Inklusive trafik anskaffningskostnader Google intäkter för kvartalet var $ 10,65 miljarder dollar. Non-GAAP resultatet kom in på $ 10,08 per aktie.

Wall Street förväntat Google rapportera första kvartalets resultat av $ 9,65 en andel om intäkter på 8150 miljoner exklusive trafikanskaffningskostnader.

Kostnad per klickfrekvens var ned 12 procent från ett år sedan. Det Nedgången var värre än väntat och kan återspegla mer mobil och surfplatta trafik.

Sammantaget företaget var optimistisk om utsikterna. VD sidan i ett uttalande som kallas kvartalet “stor”, tippad 24 procent omsättningstillväxt och dynamiken i Android, Chrome och YouTube.

På ett konferenssamtal, sade sidan att företaget har förbättrat sin produkthastighet och har omgjorda produkter hela tiden.

Jag har drivit hårt för att öka vår hastighet, förbättra vår utförande, och fokusera på de stora satsningar som kommer att göra en skillnad i världen. Google är ett stort företag nu, men kommer att uppnå mer och göra det snabbare om vi närmar liv med passion och själ en start-up. Detta har inneburit en hel del sanering. Vi har gett många av våra produkter, inklusive sökning, en visuell uppdatering så de har nu en mer enhetligt utseende.

I afterhours handel, gjorde investerarna inte svettas kostnad per klick priser och jublade en aktiesplit.

Viktiga höjdpunkter från konferenssamtalet

Av siffrorna för första kvartalet

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Google kommer att hålla upfronts för YouTube maj precis som traditionella TV-nät göra,. YouTube ses som Googles främsta Display-nätverket. Företaget sedan lager i sina demografiska data bakom det,. Firman sade sin forskning visar att online klick kan köra i butik försäljning på e-handel fronten;. Googles aktiesplit är komplicerat. Företaget skapar en tredje klass av lager (klass C) som inte har rösträtt. Page och Brin fortfarande styr bolaget.

Googles webbplats intäkterna var $ 7,31 miljarder dollar, upp 24 procent från ett år sedan,. Nätverks intäkter var $ 2,91 miljarder dollar, en ökning med 20 procent. Intäktssiffror för plats och nätverk intäkter inkluderar TAC,. 54 procent av Googles intäkter var internationella. UK intäkterna var 11 procent av omsättningen,. Betalda klick ökade 39 procent från ett år sedan,. Övriga kostnader för sålda — läsa datacenter investering — ökade med 12 procent till $ 1,28 miljarder under första kvartalet,. Google anställd 33,077 heltidsanställda per den 31 mars.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september