Hardcore virtualisering – VMware ESX 3.5 / Infrastruktur – Del 1

Detta blir mitt första i en serie (en “X = X en” sorts serie) där jag kommer att titta på virtualisering. Men snarare än titta på den typ av virtualisering där du installerar ett operativsystem som Windows, Mac OS eller Linux och sedan installera ett program som låter dig skapa virtuella maskiner, jag kommer att titta på virtualisering på en mycket lägre nivå med VMwares ESX 3.5 och infrastrukturapplikationer. Jag ska börja med att titta på VMware ESX och tar dig genom installationsprocessen.

Obs: Jag tänker inte låtsas att detta har bred överklagande för hemanvändare, eftersom det inte. Medan produkter som VMware Player, Microsoft Virtual PC och även VMware utmärkta Workstation och Fusion (för Mac OS) produkter har köpt virtualisering till massorna (eller åtminstone gjort det tillgängligt), produkter som VMware ESX 3.5 och infrastruktur faller i verksamheten / företagskategori och priserna varierar från $ 495 för ESXi att “om du fick be priset, är det inte för dig” för infrastruktur Enterprise.

VMware ESX 3,5

VMware ESX 3.5 är en ren metall hypervisor. Detta innebär att du har en mycket minimal OS och applikationslagret installeras direkt på hårdvaran som du vill virtualisera, och detta gör att du kan partitionera systemet (en server) i flera virtuella maskiner. Dessa virtuella maskiner kan ha olika konfigurationer och är fria att löpa sida vid sida.

OK, så du kanske undrar vad fördelarna är av VMware ESX över Workstation produkten. Tja, alla fördelar komma ner till inte behöver installera och administrera basen; OS som skulle krävas för att installera skrivbordsvirtualisering ansökan. Detta innebär att ESX erbjudanden

Inrätta

Installera ESX 3.5, i motsats till vad många människor tror, ​​är ganska lätt. Du behöver installationsmedia (60-dagars utvärdering finns här), ett system för att installera den på, och ca 20 minuter.

Obs! För att ta följande skärm jag installerade VMware ESX 3.5 på en VMware Workstation Virtual PC (ja, en ren metall hypervisor installeras på ett virtuellt system). Tyvärr kan du inte göra en direkt installera och du behöver jigg om med konfigurationsfiler. Den goda nyheten är att xtravirt har skapat en uppsättning tydliga instruktioner som visar hur man gör detta.

Om det är första gången du installerar ESX 3.5 då föreslår jag att du utför installationen i grafiskt läge som jag gjorde här. Men när du har gjort några installationer du sannolikt att vara redo att gå vidare till textläge installationen.

Fullständig ESX 3,5 installera galleri här

Installationen är guidad och mycket lätt – förmodligen den mest beskatta delen är nätverkskonfigurationen (och det är bara om du inte använder DHCP).

Håll ögonen öppna för mer …

Tankar?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

En dramatiskt mindre hårdvara fotavtryck, så att fler systemresurser tillgängliga för virtualiserade system, mindre systemadministration, Lägre kostnader (tack vare en rad olika skäl), enklare säkerhetskopiering och återställning av system

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst