HP redan testa Windows 8 på pekplattor

Nu när HP: s nya vd Meg Whitman har förbundit sig att behålla sin PC-division, FoxNews.com rapport från början av förra veckan att bolaget för närvarande testar Windows 8 på styrplattan gör mycket mer känsla.

Även HP staffers säger att de bara gör “proof-of-concept arbete” genom att installera Windows 8 Developer Release på den numera utdöda hårdvara, åtminstone de utforskar vad nästa styrplattan skulle kunna se ut. Enligt Whitman, har hon inte bestämt om vad man ska göra med webOS bara ännu men med tanke på att Richard Kerris, tidigare vice vd för Worldwide Developer Relations, bara sluta förra veckan, verkar det OS “dagar räknade.

Även om jag förstår logiken för HP tabletter (och hela sin familj av PC-produkter) för att stödja Windows 8 (eftersom det kommer att vara en stor sak när det släpps), en del av mig fruktar nästa generations styrplattan kommer att saknas att special sauce – webOS – som hjälpte sin föregångare sticker ut från konkurrenterna i första hand. Även Whitman erkände gå Win 8 kommer inte att spara HP förra fredagen

Vi förväntar HP att tävla i tabletten rymden med Win 8 enheter. Denna strategi är varken unikt eller differentierad och är sen (iOS och Android ekosystem / konkurrenter har ett flerårigt bly). Vi tror att HP: s Win 8 enheter kommer att ha svårt att konkurrera på både kostnads- och användarupplevelse synvinkel.

I den här takten, kanske HP måste överväga dubbla starta Windows 8 och webOS att framtidssäkra sin produkt utan att stöta bort sina Palm / webOS fans. Bonuspoäng om företaget skulle göra en sådan uppdatering tillgänglig för befintliga första generations styrplattan ägare.

Alla begäranden om vad nästa styrplattan bör vara?

[, FoxNews.com, Engadget]

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HP behåller sin PC-verksamhet: Priskrig, smula vinstmarginaler nästa, HP göra en annan körning på tabletter med Windows 8, Kan HP föra WebOS tillbaka?

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september