Hur HP: s nya ALM 11 hjälper till att styra den genom skiftande landskap av modern applikationsutveckling

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

V älkommen till en särskild BriefingsDirect podcastserie, kommer till dig från HP Software Universe 2010 Conference i Barcelona veckan den 29 november 2010. Vi är här för att utforska några större affärssystem och lösningar, trender och innovationer, vilket gör nyheter hela HP: s ekosystem av kunder, partners och utvecklare. [Se mer om HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Om du vill veta mer om HP: s program livscykelhantering (ALM) nyheter – och dess kundpåverkan från konferensen – var vänlig välkomna Mark Sarbiewski, Vice President Product Marketing för HP-program. Diskussionen modereras av BriefingsDirect s Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions.

Här är några utdrag

S arbiewski: Arvet strategi inte kommer att vara den rätta vägen för att leverera moderna applikationer. Vi har varit Har d på jobbet för ett par år nu, omarbetning och åter uppfinna vår portfölj för att matcha den moderna uppfattningen om programvara, gå igenom dem en i taget.

Du har förändringar i hur du är organiserad. Du har förändringar i den strategi som människor tar. Och har du helt ny teknik i mixen och nya sätt att faktiskt konstruera applikationer. Alla dessa är mycket lovande, men stora utmaningar också. Det är kolliderar med arvet strategi som människor i det förflutna tog bygga programvara.

Vi pratar med våra kunder om detta hela tiden. Det handlar om att samma gamla förändringar som vi ser slags var 10 år. En ny teknik kommer in i bilden med alla dess stora möjligheter och problem, och vi åter hur vi gör detta. Under de senaste åren har det varit om hur får jag ett globalt team går, med fokus på potentiellt en helt ny process och förhållningssätt.

Vilka är de nya tekniker som alla är att anställa? Vi har rika Internet-teknik, Web 2.0 metoder och vår teknologi är det. För sammansatta applikationer, har vi byggt en rad olika funktioner som hjälper människor att förstå hur man gör prestationsrätt med dessa tekniker, hålla säkerheten och kvaliteten hög, samtidigt som hastigheten upp.

Så allt från hur vi gör prestandatester i den miljön provnings saker som inte har gränssnitt. Och hur ska vi förstå konsekvenserna av förändringar på de system som? Vi har byggt funktioner som hjälper människor att flytta till Agile som en processinriktning, saker som i grunden förändra hur de kan göra utforskande testning, och hur de kan ta in automation mycket tidigare i processen för prestanda, kvalitet och säkerhet.

Slutligen har vi varit mycket fokuserat på att skapa en enda, enhetligt system som skalar till tiotusentals användare. Och det är ett webbaserat system så att där gruppmedlemmarna befinner sig, även om de inte fungerar för dig, de kan bli en harmonisk del av den totala laget, 24-timmars cykler runt om i världen. Det snabbar upp allt, men det håller också alla på samma sida. Det är den typen av när som helst, var som helst tillgång som bara krävs i denna moderna syn på programvara.

Hur programvara som stöds egentligen?

W höna jag pratar med kunder, frågar jag dem, hur de ska stödja programvara. Om vi ​​talar om leverans av programvara, är det i grunden en lagsport. Det finns inte en enda aktör som gör allt. De har alla att spela och göra sin del.

När de berättar att de har fått kravhantering i Microsoft Word, Excel, eller kanske till och med ett krav verktyg, och de har en bugg databas för detta, testledning för det, och det här verktyget här, på ytan ser det ut som de monterade alla med ett verktyg och det måste vara bra. Höger?

Problemet är att arbetet inte är isolerad. Du kan hjälpa varje enskild aktör ut lite, men du inte hjälpa laget. Teamets arbete avser varandra. När kraven blir skapas eller ändras, är det dominoeffekt. Vilka tester har ändras eller nyskapade? Vilken kod då måste modifieras? När koden blir checkas in, vilka tester måste köras? Det är den dominoeffekt av det arbete vi prata om det som automatisering av arbetsflöden. Det är också insikten att veta exakt var du är.

När den verkliga frågan om hur långt jag på detta projekt eller vilken kvalitetsnivå jag på – jag redo att släppa – måste besvaras inom ramen för allas arbete, jag måste förstå hur många krav testas? Är min högsta prioritet saker som arbetar mot vilken kod?

Dave Shirk detaljer hur HP Instant-On Enterprise initiativ tar syftar till att flytta krav på företag och regeringar, Ny bok utforskar automatisera lyckades applikationer livscykeln för att påskynda leveransen av affärsapplikationer, Automatiserad lyckades applikationens livscykel hjälper Delta Air Lines bättre leverera affärskritiska applikationer; hur man automatisera ALM: slutsatser från nya HP bok om att få förbättrade affärsapplikationer som en process

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Så du ser laget aspekter av det. Det finns så mycket latens i en traditionell metod. Även om varje spelare har sin egen verktyg, det är hur vi får det latency ut och fingerpekande och mis-kommunikation som också resulterar. Vi tar alla att av denna process och, hör och häpna, vi ser våra kunder minska sina leveranstider på mitten, släppa sina defekt priser med 80 procent eller mer, och faktiskt gör det billigare med färre människor.

I kravhantering, en av de stora nya saker som vi har gjort är att tillåta import av affärsprocessmodeller (BPM) i systemet. Nu har vi fått hela affärsprocessflödet som är dras rakt in i systemet. Det kan dras direkt från system som Eris eller något som är att sätta i standardaffärsmodeller språk (BPML) rätt in i systemet.

Affärsprocesser fokuserade

N ow, alla som har åtkomst ALM 11 kan se den faktiska affärsprocessen. Vi kan börja formulera att detta är den högsta prioritetsflöde. Detta steg av affärsprocessen, det är kanske checkkredit eller något liknande, är en extern sak men det är super-viktigt. Så har vi att se till att vi verkligen testa heck av det där. [Se mer om HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Alla är i linje kring vad vi gör, och alla krav kan formuleras i samma prioritet. Den vackra sak nu om att ha allt detta på ett ställe är att arbete ansluter till allt annat. Den ansluter till testet jag in, test jag kör, de brister jag tycker, och jag kan länka det ännu tillbaka till koden, eftersom vi arbetar med de stora utvecklingsverktyg som Visual Studio, Eclipse, och CollabNet.

Det är oerhört viktigt att vi ansluter till världen av utvecklare. De är redan bekväm med sina verktyg. Vi vill bara att integrera med sådant arbete, och det är verkligen vad vi har gjort. De blir en del av arbetsflödet processen. De blir en del av spårbarhet vi har.

Vad vi hör från våra kunder är att den coolaste ny teknik de vill arbeta med är också den mest problematiska ur prestandasynpunkt.

moderna krav

W e gick tillbaka till ritbordet och återuppfunnit hur väl vi kan förstå dessa stora nya Web 2.0-teknik, i synnerhet Ajax, som är riktigt genomträngande ute. Vi kan nu manus inifrån webbläsaren själv.

Det stora genombrottet finns om webbläsaren kan förstå det, kan vi förstå det. Innan vi var typ av på utsidan tittar in, försöka lista ut vad ett skjutreglage verkligen gjorde, och när ett skjutreglage flyttades vad gjorde det betyder.

Nu kan vi generera en mycket läsbar manus. Jag utmanar vem som helst. Även en näringsidkare kan förstå, när de klickar genom en ansökan, vad får skapas för prestandatester skript.

Vi parametrisera den. Vi kan skriptlogiken där. Vi kan föreslå alternativa åtgärder. Summan av kardemumman är att de häftigaste nya Web 2.0 användargränssnitt nu kan vara mycket lätt prestanda testas. Så att vi inte hamnar i en sådan situation där det är bra, har du en vacker rik jobb, och det är en sådan övertygande gränssnitt, men fungerar bara när 10 personer slår ansökan. Vi har för att åtgärda detta problem.

Det snabbar upp allt, eftersom det är så läsbar och snabb. Och det bara fungerar sömlöst. Vi har testat mot de bästa 40 webbplatser, och de är ute med hjälp all denna stora ny teknik och det fungerar felfritt.

Massor av bitar

Jag f du tycker om en sammansatt program, är det verkligen består av massor av bitar. Det finns tillämpningar eller komponenter. Tanken är att om jag har något som fungerar riktigt bra och jag kan återanvända det som en del av och kombinera det med kanske några andra saker eller ett par nya bitar och jag får ny kapacitet, har jag sparat pengar. Jag har flyttat snabbare och jag leverera innovativa till verksamheten i en mycket bättre, snabbare sätt och det bör vara bergfast, eftersom jag kan lita på dessa komponenter.

Utmaningen är, jag inte gör upp programvara gjord av massor av bitar. Jag måste testa varje enskild aspekt av det. Jag måste testa hur de kommunicerar med varandra och jag behöver göra end-to-end-tester.

Om jag försöker skapa sammansatta applikationer och återanvända all denna teknologi, men det tar mig tio gånger längre tid att testa, jag har inte uppnått mitt slutmål som var billigare, snabbare och fortfarande hög kvalitet. Så Unified Functional Testing behandlar just utmaning.

Vi har servicetest som faktiskt är otroligt visuellt duk för hur jag kan testa saker som inte har ett gränssnitt. En av de stora utmaningarna med något som inte har ett gränssnitt är att jag inte kan testa det manuellt, eftersom det inte finns några knappar för att driva. Det är alla typer av under täcket. Men, har vi en underbar, enkel, helt nya återuppfunnit verktyg som här kallas servicetest som tar hand om allt detta. [Se mer om HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Som är ansluten integrerat med våra funktionstestning produkt som låter dig testa allt ände mot ände i GUI nivå. Den vackra sak om vår strategi är att du får göra det end-to-end, GUI nivå typ av tester och icke-GUI grejer från en lösning och du rapporterar ut alla tester som du får gjort.

Så återigen, ta in en hel del av automatisering för att snabba upp, hålla hög och tiden ner låg kvalitet och du får se det alla slags samlas på ett ställe.

Sprinter är inte ens en nygamla. Det är helt nytt tänkande om hur vi kan göra manuell testning i en Agile världen. Tänk på att Instant-On världen. Det är en sådan stor förändring när människor flyttar till en Agile leverans tillvägagångssätt. Alla i laget nu spelar typ av ett derivat roll vad de brukade göra. Utvecklare ta en del av testning och kvalitet folk måste hoppa i super tidigt. Det är bara en stor förändring.

Vad Sprinter ger är en uppsättning verktyg för att testare, för den person som hoppar in, att få rätt efter koden för att ge omedelbar feedback, och det är en uppsättning verktyg som gör det möjligt att testaren att automatiskt räkna ut vad prov apps är tänkta att gå igenom för att släppa i data i stället för att skriva in den. jag har inte skriva in det längre. Jag kan bara använda ett Excel-ark och jag kan börja rippa genom skärmar och tester riktigt snabbt, eftersom jag inte testa om det kan ta ingången. Jag testa om det behandlar det rätt. [Se mer om HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Cool verktyg, en nd när jag stöter på ett fel, det finns ett verktyg som gör det möjligt för mig att fånga dessa skärmar, kommentera dem, och skicka tillbaka till utvecklaren. Vad är vårt mål när vi hittar en defekt? Målet är att förklara exakt vad som gjordes för att skapa defekten och exakt var den är. Det finns en hel massa häftiga verktyg kring det.

Den sista punkten jag skulle göra om detta kallas Mirror testning. Det är super-viktigt. Det är viktigt att saker som hemsidor faktiskt arbetar över olika webbläsare och operativsystem miljöer och operativsystem, men att testa alla dessa kombinationer är mycket smärtsamt.

Spegel Testning tillåter systemet att fungera i bakgrunden, medan någon testar, säger på XP och Internet Explorer, fem andra system, olika kombinationer kommer att drivas på exakt samma test. Jag sitter framför den, gör mina tester, och i bakgrunden, är Safari testas eller Firefox. [Se mer om HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Om det finns ett fel på systemet, jag ser det, jag markera det, och jag skickar det direkt i huvudsak vänder en testare till sex. Det är riktigt bra genombrott tänka på den del av FoU här och en enorm produktivitet bula.

Vad vi hör från våra kunder är att de verkligen vill att deras liv förenklas, och slutsatsen att de har kommit i många fall är Post-it-lappar, e-post, och Word-dokument. Det verkar enklare först och sedan snabbt faller sönder i stor skala. Omvänt, om du har verktyg som du bara kan arbeta med i en viss miljö, och de flesta företag har en hel del av dem, du sluta med en komplex röra.

Företagen har sagt, “Jag har en uppsättning av utvecklingsverktyg. Jag har förmodligen någon SAP, kanske några Oracle. Jag har built-in.NET, med Microsoft. Jag gör några Eclipse saker och jag gör Java. Jag har de men om du kan arbeta med dem och om du kan hjälpa mig att få en gemensam strategi för krav, att hantera tester, funktionella prestanda, säkerhet, hantera min övergripande projekt och integreras med dessa verktyg, har du gjort mitt liv enklare. ”

När vi talar om att vara miljö agnostiker, det är vad vi menar. Vårt mål är att stödja bättre än någon annan på marknaden i olika miljöer som företag har. Utvecklarna är nöjda där de är. Vi vill ha dem som en del av processen, men vi vill inte rycka dem ur sin omgivning för att delta. Så vårt mål är återigen att stödja dessa miljöer och koppla in den världen utan att störa utvecklaren.

Och är lika viktig den andra delen som du nämnde. De flesta kunder inte tar en enhetlig metod för programvara. De vet att de har olika typer av projekt. Jag har några stora mjukvaru infrastrukturprojekt som jag inte kommer att göra hela tiden och jag tänker inte släppa efter 30 dagar och ett vattenfall metod eller en sekventiell metod är perfekt för detta.

Stenhård

Jag vill se till att det är rock solid, att jag har råd att ta den typen av en strategi, och det är rätt strategi. För en mängd andra projekt, vill jag vara mycket mer flexibel. Jag vill göra 60 dagars utsläpp eller 90-dagars utsläpp eller ännu mer, och det är vettigt för dessa projekt. Vad jag inte vill, berättar de för oss, jag vill inte varje lag uppfinna sin egen strategi för Vattenfall, Agile, eller anpassade metoder. Jag vill kunna hjälpa lagen följer en best practice förhållningssätt.

När det gäller arbetsflödet, kan de skräddarsy det. De kan ha en Agile bästa praxis, ett vattenfall bästa praxis, och även en annan om de vill. Systemet hjälper laget att göra det rätta och få ett gemensamt språk, gemensam strategi, allt det där. Det är processen slags agnostiker tro vi har.

Den stora nyheten är att idag kan du ladda ner alla lösningar som vi har talat om för försök. Vi har några onlinedemonstrationer som du kan checka ut så också. Det finns en hel del vita papper och annat. Du kan bokstavligen dra programmet 30 minuter från och med nu och se vad jag talar om.

Om tillstånd sidan, vi tror att det enklaste sättet är en samtidig licens, som vi har på de flesta av de produkter som vi har fått här. För alla moduler som vi har talat om, om du har en samtidig licens till systemet, kan du få någon av modulerna. Och det är en trevlig flytande tillstånd. Du behöver inte räkna upp alla i din butik och räkna ut exakt vem som kommer att använda vad modul.

Samtidig licensmodell är mycket flexibel, trevlig inställning. Det är en som vi har haft i det förflutna. Vi bär det framåt och vi ser att fortsätta att förenkla och göra det lättare för kunderna att förstå alla de stora möjligheter och hur man enkelt licens så att de kan få sina lag till sina moduler för förmågan de behöver.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

Du kanske också är intresserad av

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september