Konservativa betonar Need for Speed

Det konservativa partiet har avslöjat vilken regeringen IT-projekt det kommer att sjunka eller ändra om det tar kraft, och hur det kommer att balansera medborgarnas privatliv mot kommersiella intressen, bland andra frågor.

Intervjun är en del av webbplatsen Storbritanniens Tech valet 2010-serien, där vi ber landets parterna att beskriva sina teknikpolitik i upptakten till maj riksdagsval.

Vi frågade varje part redogöra för sin inställning till samma spektrum av ämnen. En extra fråga tillsattes för var och en av de stora tre: Labour, de konservativa och liberaldemokraterna.

De konservativa, som funderar på att vinna makt för första gången på 13 år, vill bryta upp stora statliga IT-avtal och säkerställa hög hastighet bredband för de flesta av Storbritannien. I dagens intervju, en talesman för partiet beskriver vad den tekniska branschen kan förvänta sig om de konservativa röstas tillbaka till kontoret.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Fråga: Vad skulle ditt parti göra för att främja och stärka den brittiska teknologiindustrin, A: Våra viktigaste mål för den digitala ekonomin är att Storbritannien den första stora europeiska land att ha supersnabbt bredband i de flesta hem med 2017.

Vad är din långsiktiga strategi för den digitala ekonomin,? För det första kommer vi att tvinga BT att öppna tillträdet till sina underjordiska ledningar och overhead telefonstolpar. Detta gör det möjligt för andra Internetleverantörer att lägga kabel på betydligt lägre kostnader, och uppmuntra utbyggnaden av bredband över mycket större delar av Storbritannien. Ökad konkurrens på marknaden kommer vi planerar, leder till utbyggnaden av bredband över delar av landet där BT har misslyckats med att lägga fiber.

Vi kommer också att titta på fallet för att ändra affärspriser för att säkerställa att inga nackdelar med att nya aktörer på marknaden kvar och titta på fallet för att öppna upp andra verktyg infrastruktur så att bredband kan levereras genom avlopp eller över kraftledningsstolpar.

Vi inser dock att marknaden ensam inte kommer att förse hela landet – i synnerhet på landsbygden och avlägsna platser där det inte är lönsamt att lägga fiber. Det är därför vi har sagt att vi kommer att använda den del av licensavgiften för närvarande avsatts för digitala sändningar för att finansiera bredbandsutbyggnad där marknaden har misslyckats med att göra det. Denna fond kommer att tilldelas på innovativa sätt – till exempel finansiering match och lån med låg ränta – att se till att så mycket av landet som möjligt kan få tillgång till supersnabbt bredband senast 2017.

Detta kommer att säkerställa att små och medelstora företag utanför våra storstäder kommer att få den digitala infrastrukturen som behövs för att konkurrera i en digital värld. Sådana företag är ofta livsnerven i lokalsamhällen, och våra planer kommer att skydda dessa företag och de viktiga jobb som de stöder.

Vilken roll bör teknik spela i regering öppenhet och samverkan med allmänheten,? Som vi har lagt ut i vår teknologi manifest, kommer vi att publicera på nätet varje del av statens och quango utgifterna över £ 25.000, inklusive alla kontrakt i sin helhet. Vi kommer också att publicera på nätet alla statliga anbudshandlingar för kontrakt värda över £ 10,000 via befintliga Supply2Gov webbplats.

Detta kommer att skapa nya arbetstillfällen genom att öppna upp offentliga upphandlingar till fler små och medelstora. Vi kommer också att publicera på nätet varje del av kommunernas utgifter över £ 500, inklusive alla kontrakt i sin helhet.

Vi kommer att lagstifta för att genomdriva den fria offentliga uppgifter. Vi kommer att skapa en kraftfull ny rätt att regeringsuppgifter, gör det möjligt för allmänheten att begära och ta emot statliga datamängder. Detta kommer radikalt öka mängden av statliga uppgifter som publiceras och kommer att ge en flera miljarder pund uppsving för den brittiska ekonomin.

Vilken roll bör öppna källkod spel i lokal och nationell regering användning, och vad skulle du göra för att främja dess användning över det av proprietär programvara,? Vi kommer att skapa lika villkor för öppen källkod IT genom att genomföra öppna standarder över regeringen IT system. Öppna standarder kommer också att göra det möjligt för stora kontrakt att brytas i små modulära komponenter, så minskar risken och gör det möjligt för fler små företag att lämna anbud på statliga IT-kontrakt.

Hur skulle du balansera medborgarnas integritet online mot att skydda kommersiella intressen? Fallen Phorm och den digitala ekonomin Bill upphovsrätt klausuler är relevanta för denna fråga,. Piratkopiering är ett stort problem, och det måste åtgärdas. Vi välkomnar regeringens försök att rätta till olaglig onlineaktivitet i den digitala ekonomin Bill.

Även om vi är glada att överväga användningen av tekniska åtgärder mot de mest extrema brottslingar, vi tror …

Detta bör vara en sista utväg, och som sådan vi framgångsrikt drivit regeringen på att säkerställa brevskrivandet och andra åtgärder får en chans att arbeta innan något annat sätt genomförs.

Konservativa förespråkar användning av flera utbildningsprogram i skolor och bland allmänheten att utbilda folk på felen av illegal nedladdning.

Vad är din e-hälsopolitik, och kommer den att innehålla upphandlande patientdata ut till tredje part,? Vi vill att patienterna att ha större kontroll över sina patientjournaler. Detta kan leda till betydande fördelar. Det kan ge patienter, så att de kan dela information med tredje part om de väljer att göra det.

Vilka stora statliga IT-projekt skulle du tappar eller förändring, och varför,? En konservativ regering kommer att innebära ett omedelbart moratorium för planerade projekt IT-upphandling för att utvärdera kommande projekt och se till att småföretag och öppen källkod IT-leverantörer är inte låst av anbudsförfarandet. Vi kommer också att införa en presumtion mot regeringens IT-kontrakt värda över £ 100m. Denna politik kommer inte bara att spara kostnader, men kommer också att bidra till att katalysera tillväxten av nästa generations högteknologiska brittiska IT-företag.

Vilka åtgärder skulle du sätta på plats för att se till att företag och organisationer bättre skydda sina kunders uppgifter och informera kunderna om dataintrång,? Vi har drivit regeringen att införa ekonomiska påföljder för allvarliga överträdelser av dataskyddslagstiftningen. Vi skulle också uppgiften Information Commissioner att genomföra ett samråd med den privata sektorn, i syfte att upprätta riktlinjer för datasäkerhet, bland annat att undersöka bärkraften att införa en branschgemensam Kitemark systemet av bästa praxis.

Vad har ni för policy om nya eller befintliga åtgärder för att skydda den kritiska nationella infrastrukturen,? För att skydda vår digitala infrastruktur vi kommer att inrätta en Cyber ​​hot och Assessment Center. Detta kommer att bygga på Cyber ​​Security Operations Centre att ge Storbritannien med en gemensam drifts bild, hotbedömningen och medvetenheten om den internationella situationen.

Hur skulle du betala för att få ut av ID-kortsystem,? Vi har skrivit till ID-kort entreprenörer två gånger för att varna dem om att vi omedelbart skulle skrota ID-kort systemet. Avbryta ID-kort kommer att spara pengar, inte kosta pengar.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig