Amazon slutför förvärvet av Twitch

Amazons förvärv av Twitch är klar, vilket innebär att online video streaming företag i detaljhandeln jättens gånger.

Förvärvet av Twitch tillkännagavs i slutet av augusti. Affären, värd $ 970.000.000, är ​​Amazons största och dyraste förvärv hittills. Enligt en ny SEC arkivering, är buyout nu klar.

Muskel användare kan strömma video spelsessioner i realtid. En av de mest kända exemplen på ett spel värd på Twitch är “Twitch spelar Pokemon” ett socialt experiment där tusentals användare alla bidragit till att spela spelet samtidigt. Företaget uppskattar att totalt över en miljon människor deltog och strömmen stod för 55 miljoner visningar.

Företaget har över, 55 miljoner, aktiva månatliga användare.

Genom att ta på Twitch är Amazon inte bara att expandera bortom e-handel, men företaget blir mer av ett multimediaföretag. Twitch bidrar online video streaming och går Amazons böcker, video och spelproduktion.

Tidigare månad, vide vd för Amazon Game Studios Mike Frazzini sade att förvärvet av Twitch baserades på att möta företagets ledningsgrupp och förstå Twitch kultur. Laget, som Frazzini sade var “en fantastisk passning med Amazons kultur,” är den viktigaste faktorn som föranledde buyout.

Läs vidare: I företaget

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Hinder för BYOD? En brist på förtroende för arbetsgivare att skydda privatlivet, Google lockar startups moln efter med $ 100.000 kredit, Qualcomm: Snapdragon marker för att säkra smartphone kill switch, Google expanderar i Europa, planerar att bygga $ 773.000.000 nederländska datacenter, Den svaga länken i företagets säkerhetskedjan: Falla för nätfiske, Facebook för att avslöja nya annonsplattform för att spåra användare över flera enheter

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid