Asien-Stillahavsområdet PC-leveranser ner lider Kina första dip: Gartner

PC-leveranser i Asien-Stillahavsområdet har sjunkit 2,6 procent under Q2, jämfört med föregående år, till 30,3 miljoner enheter, med Kina upplever sin första PC transporten nedgång, enligt Gartner.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

PC kategorin omfattar stationära och bärbara datorer.

Förra månaden analysföretaget rapporterade att hela världen, PC leveranssiffror oförändrad under samma period.

I Q2, Australien drabbades av en 9,2 procent nedgång i leveranserna. För Taiwan, var den siffran 5 procent.

Kina upplevt en 5,4 procent PC sändning nedgång, en första för landet.

Dystra ekonomier i världen har lagt en dämpare på PC utgifterna i regionen under det senaste året “, Gartner chefsanalytiker Lillian Tay sade i ett uttalande.” Det breda utbud av alternativa produkter som förs in på marknaden också påverkar konsumenternas utgifter, vilket resulterar i minskat intresse i PC utgifter.

Indien och Malaysia, men trotsade den nedåtgående trenden, inspelning 17 procent och 21,6 procent tillväxt i PC transporten respektive. Detta var till stor del tillskrivas högt upptag av bärbara datorer.

Införandet av mycket hypade ultrabooks har misslyckats med att driva PC efterfrågan, och Tay sade att detta var troligen på grund av att priserna för de enheter som återstår hög.

Dock är priset på ultrabooks satt att komma ner under tredje kvartalet 2013, enligt Gartner. Med lanseringen av Windows 8 i oktober kommer PC leveransnummer ges ett uppsving, en känsla som reflekteras av rivaliserande analysföretaget IDC.

I en global rapport PC-marknaden släpptes av IDC förra veckan, sade att den nuvarande transporten nedgången beror också på företag och konsumenter väntar tålmodigt på Windows 8 OS frisättning innan beslut om att uppdatera sina datautrustning.

Enligt Gartner, Lenovo var fortfarande top dog i PC-utrymme under det andra kvartalet, följt av Acer, Dell, HP och Asus. Av de fem leverantörer, bara Lenovo och Asus upplevde PC leverans tillväxten.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner