Box uppdateringar metadata tjänster för API, synkronisering med Sharepoint

Box uppgraderar sina metadatatjänster för att definiera och lagra värdefulla data som lagras på sin molnplattform med en trio av nya funktioner.

Box: Hur Aaron Levie och hans barndomsvänner byggt en $ 2 miljarder företag

Uppackning Box: den ökända, och oundviklig, hoppa över start klippan, uppackning Box: växa upp entreprenörer, Efter månader av spekulationer, Box filer för IPO

I hjärtat (eller åtminstone början) av metadata plattformen är en ny administrationskonsolen där IT-personal kan skapa, distribuera och hantera metadatamallar mellan organisationer.

För det andra kan utvecklare nu lägga till och redigera metadata funktioner på mjukvaruinnehåll genom metadatamall och avancerade API.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Slutligen Box ger metadatamallar lite mer svängrum, så att företagskunder att importera och exportera metadatamallar från tredjepartssystem för synkronisering av data. Los Altos, Kalifornien-baserade företaget markerade Microsoft Sharepoint och EMC Documentum content management system som två potentiella källor.

Moln lagring företaget först introducerade metadatatjänster till sin plattform under hösten 2013 som en av de första funktioner som kan skräddarsys för branschspecifika ändamål.

Till exempel, Chris Yeh, Senior Vice President för produkt- och plattform på Box föreslog vid BoxWorks 2013 toppmötet som en röntgenbild kan märkas till en fil, vilket gör sökbar genom patientens namn och ID, diagnos och primärvårdsläkare.

Box följs upp under våren 2014 med en ny modell för hantering av metadata, vävning Sökning i appar från tredje part samt mobila SDK integrationer för iOS och Android.

I september 2014 Box presenterade Workflow, som härrör från förvärvet av dLoop föregående november för att öka dess säkerhet och dataanalysutbud. Sammanslagningen främjas nya automatisering och metadata funktioner för att köra affärsprocesser ovanpå Box plattformen. Dessa processer omfattar fakturahantering, digital asset management, avtalshantering och godkännanden och andra driftsförfaranden.

Med BoxWorks 2015 precis runt hörnet i slutet av september 2015 är det sannolikt företagskunder kommer att få höra mer om fler metadatatjänster snart.

För nu, de nyligen aviserade metadatamallar finns nu via begäran med utbyggnaden att vara standardalternativet i september för Box Business Plus, Enterprise och Elite kunder.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar