Brasiliansk dator jätte Positivo ser Q1 vinster öka

Brasilianska dator tillverkning jätte Positivo har sett en 911,6 procent hoppa i resultatet för första kvartalet med hjälp av valutasäkringsmekanismer för att skydda den finansiella exponering.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Den säkringsstrategi i kombination med en push för att minska driftsutgifter innebar bolagets nettoresultat nådde R $ 11,5 ($ 3.81m) inom de första tre månaderna av året.

Men finansiell manövrering kunde inte helt balansera böckerna som den genomsnittliga prisökningen på 20,9 procent för stationära datorer, bärbara datorer och surfplattor som införts för att återspegla dollar vandra var inte tillräckligt för att kompensera för 24,6 procent försäljningsminskning ses i början av 2015.

Afrika PC-marknaden visar att det finns liv i datorn ännu – bärbara och stationära datorer är blomstrande, och tabletter är bara överflödiga.

“Den brasilianska PC och tabletten marknaden presenterade måttliga volymer i de inledande månaderna 2015. Den ekonomiska nedgången som orsakas av nedgången i konsumentförtroendet minskat lageromsättning på detaljhandelsmarknaden, särskilt i januari och februari,” företaget sade i ett uttalande.

Undantaget var mobiltelefonsegmentet, där försäljningen ökade med 14,7 procent, men ett intressant mönster kunde observeras i tillverkarens resultat som smartphones försäljning sjönk 37,1 procent och funktionen telefoner ökade med hela 141,4 procent – det är trots hausse prognoser för smartphone marknaden i Brasilien 2015.

Positivo skrivas fall i försäljningen till en minskning av transporter till regeringarna i Brasilien, Argentina, Uruguay och Rwanda. Detta föranledde bolaget att se över sina försäljningsmål för året: i stället för 500.000 datorer och 150.000 tabletter, räknar företaget nu att leverera 450.000 datorer och 135.000 tabletter i år.

Under första kvartalet i fjol, Positivo rapporterade förluster av R $ 4.5m till följd av valutavariationer. Också i 2014, företaget lidit med nedgången i försäljningen föranleds av VM och förra årets allmänna val.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner