Dell, HP, Lenovo rev upp Linux med förare löfte

Dell, HP och Lenovo har lovat att driva chipset leverantörer för att göra öppen källkod drivrutiner för Linux.

Representanter från Dell, HP och Lenovo gjorde engagemang på en konferens Linux Foundation förra veckan, lovar att inbegripa en formulering i sin hårdvara upphandlingar till “starkt uppmuntra” leverans av öppen källkod drivrutiner för integration i Linuxkärnan.

I år såg vi genombrott i förarstöd för skrivbordet, IPV6 efterlevnad och virtualisering. Vi tycker att det är en viktig mötesplats för att lösa branschövergripande och tvär samhällsfrågor “Linux Foundation verkställande direktör, Jim Zemlin, sade i ett uttalande.

Maker av Linux-baserade Eee PC, ASUS, har också sagt att det kommer att uppmuntra sina hårdvaruleverantörer för att ge open source drivrutiner för Linux.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Detta gör det mycket lättare att köpa ett system som felfritt körs med Linux. Om det finns plattformar med öppna drivrutiner det betyder att det bör öppna upp flera system som kan köras med Linux i framtiden “, säger Linux Australien president, Stewart Smith.

För närvarande, om det finns ett problem med en proprietär drivrutin, bara företaget som gjorde att föraren kan fixa det. “Om dess öppen källkod kan vem som helst med kunskap fixa det – till exempel de människor som gör din Linux-distribution, såsom Novell eller Red Hat,” sade Smith.

Ändringar av Linux-kärnan kommer också att bli lättare om Dell, HP och Lenovo leva upp till sitt löfte. Enligt Smith, förare ofta misslyckas med att arbeta efter en förändring till kärnan.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar