Dell lanserar nya Equal system, stärker VMware integration

Dell på måndag kommer att rulla ut nya Logic lagringssystem och ökat dess integration med VMware vSphere 5 moln programvara.

Maskinvaruleverantören har intensifiera sitt tryck i lagring via förvärv av Compellent, högre slutet system. Firman sade den har genererat mer intäkter och kunder under första halvåret för Compellent, som har en nuvarande pipeline av $ 1,4 miljarder dollar, än i alla 2010. Dells mål är att erbjuda en bred lagringsportfölj så att den kan fördubbla intäkterna att vara en $ 4 miljarder till 5 $ miljarder företag.

Travis Vigil, chef för Dell Storage, sade företaget har byggt tekniken broar mellan de olika system för enkel integration. Dell tonhöjd till kunder kretsar kring slutar så kallade “truck uppgraderingar” där data måste migreras till ett nytt system. “Logic arbetar med både nuvarande och tidigare generationer och allt arbete i samma virtuella miljön”, säger Vigil.

Bland de nyckelsystem

Dell lanserade Equal PS4100-serien, som är avsedd för SMB och fjärranslutna kontor. Dessa lagringsnätverk stödjer upp till 36TB i en matris. Den PS4100 börjar på $ 9499,. Företaget har också lagt till de Logic PS6100-serien system. Dessa system är konstruerade för att hantera upp till 72TB i en array och 1,2 petabyte i en grupp. Den PS6100 riktar sig till medelstora företag. Den PS6100 börjar på $ 30.699,. Dell sade också att dess Equal FS7500 nätverkssystemet Attached Storage är också sjöfarten. Den FS7500 börjar på $ 32.700.

På VMware sidan av ekvationen, Dell sade Equal firmware 5.1 har “thin provisioning medvetenhet” för VMware vSphere. Som ett resultat kan integrationen spara på återhämtningstid och hantera risker dataförlust. Dell har fokuserat på VMware först med tanke på att 90 procent av sina kunder lagrings använder virtualisering och 80 procent av dessa kunder är på VMware.

Under tredje och fjärde kvartalet, kommer Dell och VMware lanserar

Andra programverktyg på däck kommer att kretsa kring övervakning miljöer lagrings runt om i världen och integration med flera Microsoft värdar.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Equal Host Integration Verktyg för VMware 3,1;. Compellent Storage replikerings adapter för VMwares vCenter Site Recovery Manager 5. och Dell Powervault integration med vSphere 5.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip