Display analys: Samsung Galaxy Note 5 har den bästa smartphone display någonsin

(T-Mobile), Min egen Samsung Galaxy Note 5 kommer från T-Mobile i dag, men jag såg en Tweet från Android Central länkar till en annan detaljerad vetenskapligt test av de senaste smartphone skärmar och jag kan inte vänta med att öppna upp paketet. Enligt Display s Dr Soneira, Samsung Galaxy Note 5 har “bäst presterande smartphone display som vi någonsin har testat.

Matthew miller

Medan Samsung fortsätter att radikalt förändra Galaxy design, är det en besvikelse att se den tillämpa dessa konstruktions avvägningar till Note linjen. LG G4 står ensam som den sista flaggskepp med ett microSD-kort och utbytbart batteri.

Som Dr Soneira tydligt i sin inledande stycket, är resultatet av displayen avgörande för framgången av smartphone som är i fokus för all interaktion. Även om Galaxy Note 5 har samma skärmstorlek och upplösning som förra året not 4, Samsung förbättrats avsevärt prestanda OLED-skärm.

Förbättringarna omfattar högre topp ljusstyrka, förbättrad skärm synlighet och läsbarhet i hög omgivande ljus, högre display energieffektivitet. Jag var särskilt glad över att läsa om denna tekniska förbättringar sedan anmärkning 5 har en något mindre, och icke-löstagbara, batteri än not 4. Displaytestresultat visar den nya displayen förbrukar mindre ström än Not 4 så batteriets livslängd kan inte vara ett bekymmer. Resultaten visar en 21-procentig förbättring av display energieffektivitet.

Jag hittade Display rapporten vara fascinerande, särskilt när man diskuterar de olika skärmlägen och färghantering. Jag medger att bara använda standardläget på tidigare Samsung-enheter, men planerar att prova några av de andra lägen efter att utbildas med denna rapport.

Samsung Galaxy Note 5 har potential att vridas upp till 861 nits med automatisk ljusstyrka i hög omgivande ljus och vände ner till så lite som 2 nits när man läser i sängen på natten.

Display utförde också tester på Samsung Galaxy S6 Edge +, med mycket liknande resultat. S6 Edge + har en krökt flexibel OLED-display på ett flexibelt plastsubstrat medan anmärkning 5 använder glas. Prestanda på S6 Edge + är i huvudsak densamma och Dr. Soneira uttrycker sin glädje med användbar kanten funktionalitet.

Samsung Galaxy Note 5 och S6 Edge + är för närvarande de dyraste Android smartphones på marknaden, men om du vill det absolut bästa bildskärmen på din smartphone kan det bara vara värt den extra kostnaden.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus