Dropbox rullar ut nya samarbetsfunktioner över mobil, desktop

Dropbox byggt upp sin verksamhet kring molnbaserad fildelning, men på senare tid har företaget varit ute efter att stärka sin portfölj (och företag överklagande) med verktyg för gruppsamarbete. Alltså, San Francisco-baserade företaget meddelade idag en uppsjö av nya funktioner för att förbättra användarnas produktivitet och hur stora grupper arbeta tillsammans.

Vi är verkligen fokuserade på att förenkla hur människor arbetar tillsammans “, sade Dropbox produktchef Matt Pan.” När man tittar på Dropbox från början har det varit om hur människor delar och tillgång till innehåll. Nästa fas är produktivitet och samarbete ovanpå fil synkronisering och dela.

Dropbox klumpar de nya funktionerna i tre användarkategorier – individer, grupper och företag – men verktygen är inte begränsade till ett visst segment, sade Pan.

På mobilsidan, Dropbox lagt ett nytt dokument scanning funktion direkt i mobilappen. Den känner gränsen runt fysiska dokument samt saker som whiteboard och kvitton, och använder informationen för att skapa en PDF-fil. Du kan även konvertera befintliga bilder – till exempel bilder av kvitton – i PDF-filer.

Dropbox företagsanvändare kommer att ha lagt förmåga att söka inuti genomsökningar.

Det finns också nya plusknappen som gör det enklare att skapa och ladda upp Microsoft Office-filer på företagets iOS-appen. Dropbox låter tidigare användare redigera befintliga dokument, men skapandet aspekten är ny. Dessutom finns det ett nytt sätt att manuellt ladda upp foton och videor i Dropbox-appen på både Android och iOS.

För lag specifikt, har Dropbox lagt ett nytt sätt att dela filer från skrivbordet Finder-fönstret nästan som om det var i ugn i ditt eget filsystem. Det finns också ett nytt sätt att ge feedback på PDF-filer, bilder och dokument. Användare kan nu lägga till en kommentar på en viss del av en fil, direkt från webbläsaren.

För företag, Dropbox lagt till möjligheten att dela filer med utsikt endast behörigheter – en funktion som tidigare begränsat till mappnivå. Det finns också nya versionshistorik, som Dropbox säger ger användarna möjlighet att spola tillbaka alla versioner av en sparad fil för att spåra och övervaka förändringar.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Om man tittar på den större bilden, dessa nya funktioner fungerar att göra Dropbox upplevelsen mer robust och fungerar som en länk i kedjan mot att göra plattformen mer företaget vänliga. Liksom andra spelare i molnet lagringsutrymme, Dropbox möter konkurrens från både dess uppkomling kollegor och arv tech leverantörer. Det är för tidigt att säga om Dropbox kommer att lyckas i sitt företag strävan, men produktuppdateringar som dagens är ett steg i rätt riktning.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin