En annan spiken i kistan för CES

Efter 2012, kommer Microsoft inte längre vara en viktig deltagare i Consumer Electronics Show.

Det har varit en lång tid kommer. De största namnen inom teknik har alltmer visat sig att de inte behöver komma till människor (och människor, menar jag partner och press), människor kommer till dem.

När du är en av de belles av bollen, behöver du inte att förbruka energi för att locka friare. Apple har länge känt till det. Google vet det. Amazon vet det. Hell, även Facebook vet det, trots att de inte syssla med hemelektronik per se.

Utan dessa företag har CES lufsade på Microsoft i spetsen. Eftersom fler och fler företag hoppade eller kollapsat, fyllde CEA, showen styrande organ, dem med överraskande tillägg – senast, biltillverkare som vill lyfta fram tekniken för sina fordon medan fordonen själva presenterade på nästan samtidiga nordamerikanska International Auto Show i Detroit.

Vi har ringt för döden av CES för ett tag nu, dess labyrint av hallar och bås antingen fyllda med udda, oerhörda leverantörer från utlandet som hade lite skott att göra det stora eller större leverantörer som inte behöver bry sig . En tuff ekonomi har klart gett Microsoft anledning att ge en ordentlig titt på utställningen och dess faktiska avkastningen på investeringen. (Och nej, är den givna anledningen till att CES “timing inte jive med Microsofts meddelanden inte den verkliga anledningen till det är att dra ut.)

Folk ner på CES att läsa pulsen på industrin i allt större utsträckning är att pulsen sätts på annat håll, och CES är bara plats för att fira det. Vad som en gång platsen att debutera din nya produkt har blivit segerlap.

Och från en press synvinkel, de mest vitala delarna av showen inträffa innan det ens öppnas. I år kommer jag att bjuda det farväl halvvägs genom Dag 2. (jag kan inte tala för partner konsekvenser, men om du läser detta och är en årlig CES deltagare, skulle jag gärna höra dina tankar om seriens användbarhet i Talkback.)

Frågan som återstår är, vad som kommer av CES? Enligt min mening, showen kommer soldat på utan sina största tält namn – Jag ska titta på vad Sony och Samsung gör, jag försäkrar er – men så småningom kommer att förlora sin roll som showen som håller mest Mindshare inom teknologiindustrin . Eftersom tekniken snabbt dikning produkter för plattformar, och den tidigare bara spelar ingen roll så mycket.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

I år kommer och går med lite fanfar – mer om detta i ett kommande inlägg – men Microsofts frånvaro under 2013 kommer att märkas.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)