En Linux och tablett användare och Windows 8

Som standard är Windows 8 Metro en ful spud av ett operativsystem.

Vissa människor tror att jag ogillar Windows på samma sätt som vissa människor ogillar idrottslag-jag bara fördomar mot New York Yankees, Manchester United, Duke Blue Devils, vem. Nej. Jag ogillar bara operativsystem och program som inte kör bra. Under årens lopp har dock Windows förbättrats. Dessa dagar, förutom min Mint Linux-datorer, jag gärna köra Windows XP SP3 och Windows 7 SP1. Windows 8 om? Herregud!

När jag installerade Windows 8 Consumer Preview i VirtualBox och inbyggt på en annan dator, jag har inte stora förhoppningar för det. Jag har spelat med Windows 8 alfa släpper ett tag nu och jag hittade Windows 8, som Vista innan det, att vara ganska hemskt. Men jag bestämde mig för att ge detta senaste prov av Windows 8 en rättvis chans att visa mig sina grejer. Tja, jag har sparkat sina däck för nästan två veckor nu och jag är här för att berätta Windows 8, och Metro-gränssnittet är så hemskt som jag fruktade de vara.

Gallery Tour: Konfigurera Windows 8 Consumer Preview med VirtualBox

Det är svårt att veta var man ska börja. Men kanske jag ska börja med en Windows 8 Metro problem som följer GNOME 3.x av alla skrivbord ner samma fel gränd. Både Windows 8 och GNOME 3.x gör den enkla uppgiften att förvandla ett system av en smärta-in-the-bakdel. Varför? Oh varför?

Vissa människor hävdar att stänga system är så gammaldags, men tills varje enhet jag har har en batteritid som den nya Apple iPad är tänkt ha, jag vill enkelt kunna stänga av den. Och dessutom, varför i helsike gör det svårt att stänga av första plats ändå?

På tal om andra grunderna, jag, för en, är van att rulla uppåt och nedåt, inte från sida till sida på ett skrivbord. Visst, det fungerar på tabletter, men jag försöker att använda Windows 8 på ett skrivbord. Jag tror att de flesta människor kommer att försöka använda den på tabletter heller. Om jag är på ett skrivbord, varför du tvingar mig att lära en sådan grundläggande sätt att arbeta med min dator?

Oh säker, vill Microsoft Windows 8 att vara en stor tablett spelare. Nå, gissa vad, jag vill bli kung av världen också, och inte heller en som kommer att hända. Apple äger high-end av tabletter, har designs på mellannivå – tack vare att hålla iPad 2 runt på ett lägre pris-och Linux-baserade Android kommer att äga den nedre delen. Jag ser inte mycket utrymme för Windows 8 tabletter.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Dessutom, även som GNOME 3.x, nu när jag tänker på det, är Metro bara ful. Men, hej du behöver inte ta ordet i en Linux kille för det. Ed Bott, som gynnar Windows så mycket som jag gör Linux, säger: “Jag tror att en hel del av skälet till att folk har en negativ reaktion på Metro stil börjar idag beror på att standard presentationen är så ful och opersonligt.” Och då förklarar hur du anpassar Metro till en mer rimlig gränssnitt.

Det är en stor guide, men wow, det är en massa problem bara för att ta Metro standard och förvandla det till något som även efteråt, även efter det att städa upp jag fortfarande inte hitta tunnelbanan som användbar. Ge mig en GNOME 2.x stil skrivbordet ala Mints kanel varje dag. I Windows 8, kan du naturligtvis försöka att bara använda den klassiska skrivbordet, men Microsoft gör inte så lätt.

En promenad genom Mint Linux nya / gamla Cinnamon skrivbordet (Gallery)

Dessutom, som en gång Bott konstaterar Windows 8 är faktiskt byggt för små skärmar. Hur liten? Försök 10 till 13-inches. Skojar du med mig? Jag har övervägt 20-inches minsta storlek för en skärm eftersom jag betalat $ 2700 tillbaka på 90-talet för en då state-of-the-art NEC 5D MultiSync bildskärm. Ubuntus Unity och Head Up Display (HUD) gör inte bra med min nuvarande stora bildskärmar, men de kan göra en effektiv användning av min skärmyta. Kanel och KDE 4.8, dock gör bra med stora skärmar.

En första titt på Ubuntu Linux Head-Up Display (Gallery)

Den stora frågan med Windows 8, är om dubbla eller det dueling? –and mestadels separata användarupplevelser i Windows 8 någon mening alls. Det vill säga, Windows 8 erbjuder både den klassiska skrivbordsgränssnittet vi har använt sedan Windows 95, samt en ny Metro-stil Runtime Environment kallas WinRT som består av startskärmen, Metro-stil program, och olika kant UI [ användargränssnitt] bitar som överskrider båda miljöerna.

Microsofts hävdat att genom att inte eliminera bakåtkompatibilitet i det förflutna och med skrivbordet utöver den nya Metro miljön, har det skapat en “inga kompromisser” operativsystem, något som erbjuder det bästa av båda världar, om man så vill. Microsofts kritiker erbjuder upp en lika fängslande historia: Denna två-headed hydra är en enda röra, och är i själva verket motsatsen till “inga kompromisser.” Det är, säger de, själva definitionen av kompromiss.

De två sista styckena från By? De är inte mina. De är de något paraphrased kommentarer Paul Thurrott, mannen bakom Super för Windows. Även här Windows expert Windows expert, “bekymmer att Windows 8 är osammanhängande, att dessa två separata miljöer aldrig kommer att korsas, och att Microsoft är i huvudsak att skapa två olika produkter som kommer att samexistera, metallbit, tillsammans.”

Thurrott hoppas att Metro, där “den slutliga utgåvan kommer i huvudsak att vara världens största beta test” och Windows 8 kommer att lyckas. Jag tror inte det. Skrivbordet eller tablett, vill att användarna operativsystem som antingen fungerar som de är vana vid dem arbetar eller ger en verkligt övertygande skäl att lära sig ett nytt system. Windows 8 ger varken.

Inte mis-läsa mig. Jag är inte förutspår att Windows 8 kommer att vara en sådan flopp, ala Vista, att vissa användare kommer att flytta till Linux. Desktop Linux är en nisch operativsystem. För dem av oss är villiga att ge det en chans och gillar sin överlägsenhet stabilitet och säkerhet, det är bra.

Men, om inte en dag kommer att stora OEM som Dell och HP gör Ubuntu eller Mint lika lätt att köpa som Windows 7, det kommer inte att hoppa framåt. Dess nära släktingar, Android tabletter, Chrome OS och Google Chromebooks kan vara en annan sak, men klassisk skrivbords Linux? Nej, det kommer inte att gynna så mycket även om Windows 8 är en ännu större flopp än Vista.

Nej, vad jag tror kommer att hända är att Windows 8 kommer floppen, kommer användarna att insistera på att hålla Windows 7. I själva verket mycket tyst, har Microsoft utökade Windows 7 konsumentstöd cykel. Om det går som jag tror att de kommer för Windows 8, jag förväntar du se en liknande meddelande om Windows 7 försäljning livscykel vid denna tid nästa år.

Även om allt som händer, kommer jag fortfarande vara lyckligt använda min Linux-system som mina främsta datorer och kör Android på min huvudsakliga tabletter.

 Berättelser

Här är vad som är fel med Windows 8

Tyvärr, avancerade användare, Windows 8 är byggd för små skärmar

Metro hater guide till att anpassa Windows 8 Consumer Preview

Så gott som Windows 8: Hur man ställer in Consumer Preview i VirtualBox

Fem anledningar till varför Windows 8 kommer att vara död vid ankomsten

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick