Följ pengar på Acta sekretess

Kalla mig en gammal cyniker om du vill, men en av de saker som jag har fått höra om någon skandal är att “följa pengarna”.

Detta bara kan förklara allt hemlighetsmakeri kring Acta (ACTA) samtal i Wellington denna vecka.

Världen och hans hustru, för att inte nämna den nyzeeländska Internet Society, har krävt öppenhet och insyn kring samtalen, med tusentals underteckna framställningar i frågan.

Ändå är dessa grunder ignoreras. Varför? Vad döljs från allmänheten? Vem vinner från ACTA? Och som står att vinna på sina intriger hålls i hemlighet?

Kanadensisk lag professor och ACTA expert Michael Geist har gjort rundorna av den nyzeeländska medier.

Han säger att bakom kulisserna upphovsrättsinnehavarna, som Hollywood och medieföretag, håller mycket ström. De fruktar också den nya tekniska utvecklingen, som har drabbats sina intäktsströmmar hårt och spände sina politiska muskler att göra något åt ​​det.

Jag kan mycket väl ha varit ösa vid brunnen för konspiration, men hur snabbt gör att Obama Hollywood fundraiser två år sedan förvandlas till handlingar lag när han är USA: s president? Hur snabbt går en författares donation till det brittiska Labourpartiet bli digitala ekonomin Bill?

Och när USA och Storbritannien har sitt sinne på något, i ärlighetens namn, som är Australien eller Nya Zeeland för att stå upp mot dem?

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow