Google kommer slap stor röd varning på legit platser som hyser dåliga annonser

Vad Chrome-användare ser när de stöter på en webbplats värd en dålig annons.

Google kastar en bredare nät med sin Safe Browsing teknik för att skydda Chrome-användare, inte bara från bedrägliga webbplatser men även från bedrägliga annonser på legitima webbplatser.

Med hjälp av nya funktioner, kommer Safe Browsing rikta vilseledande “inbäddat innehåll”, såsom annonser som utgör som en betrodd enhet och nuvarande meddelanden som ett varningssystem eller falska säkerhetsvarning för Chrome och mediespelare.

Bluff annonser av denna typ kan utgöra ett meddelande som utger sig ett system är föråldrat att uppmuntra installation av falska programvara. De omfattar också bedrägliga nedladdning knappar.

Googles Safe Browsing lista över områden som är kända för att tjäna phishing eller malware attacker har använts av Chrome, Firefox och Safari för flera år. Under årens lopp har det varit tweaked att ta itu med olika frågor som de uppstår, såsom potentiellt oönskade program. Det har nyligen utvidgats till Chrome på Android.

USA: s regering har gett allmänheten tillgång till sin massiva analysdatabas, och resultaten är fascinerande. Hur stor andel anser Mac egentligen? Är Windows 8.1 en träff eller en miss? Vem vinner webbläsaren krig? Jag har grävt djupt för att få svar.

Men medan Google definierar nätfiske som områden eller e-post som specifikt bedriver användarreferenser, Google i november började använda Säker webbs att ta itu med bredare hotet om social ingenjörskonst, vilket kan innebära en webbplats som låtsas erbjuda en Chrome uppdatering att lura användaren att installera oönskade program eller skadlig kod.

Denna nästa fas innehåller denna politik uppdatering. Men istället för att rikta enbart sociala ingenjörs webbplatser, tacklar det skumma annonser på annat ofarliga webbplatser. Dessa annonser kan utgöra som en betrodd enhet, till exempel Chrome, eller försöka att lura användare att dela referenser.

Ett annat exempel är knappar som efterliknar utseendet och känslan av ett TV-program eller sport videoström och utger sig för att producera innehåll som är relaterat till en webbplats.

Google noterar den nya funktionen Safe Browsing kan ha en inverkan på legitima webbplatser som visar vilseledande annonser.

“Om besökare till din webbplats ser genomgående sociala ingenjörs innehåll kan Google Safe Browsing varna användarna när de besöker webbplatsen,” Google anteckningar.

Varningen Google inlägg i sin blogg visar att dess varningar kommer att indikera att webbplatsen är vilseledande.

Dåliga annonser står högt på Googles agenda går in 2016, och det verkar företaget vill att andra i branschen att städa upp sina handlingar medan Google gör mer för att förhindra sådana annonser som distribueras via sin egen annons verksamhet.

Bolagets annonser och handel chef nyligen skröt det blockerade 780 miljoner sådana annonser från annons verksamhet förra året och att det hade 1.000 människor i världen ägnar sig åt att rensa ut sådant material.

Firman sade den har också byggt teknik för att bestämma när klick på mobilannonser är oavsiktlig.

Google

Google ökar Safe Browsing API, Googles Safe Browsing går mobil: Kommer att Chrome för Android, Google expanderande säkerhetsfunktion som förhindrar skadliga installationer

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre