Google slutar Gmail stöd för BlackBerry

Google kommer inte längre att stödja den särskilda Gmail-programmet för BlackBerry-enheter från 22 november, även om användarna fortfarande kan komma åt sina konton via sina mobila webbläsare eller genom att synkronisera enheten.

I en måndag rapport från Bloomberg Businessweek, säger Googles det stoppar utvecklingen av Gmail-appen för BlackBerry-enheter för att fokusera på den mobila webbläsaren erfarenhet, men stannade kort att utarbeta. Detta är en olägenhet för BlackBerry användare med ett Gmail-konto, även om de fortfarande kan komma åt sina Gmail-konton via telefonens webbläsare eller genom att synkronisera sina konton med sina mobila enheter, noteras det.

Detta kommer som ett slag till Research In Motion (RIM) även som det ser ut efter sätt att stoppa en nedgång i sin smartphone marknadsandel som människor vänder sig till konkurrera Android eller iPhone mobila enheter i stället, tillade rapporten. IDC: s studie visade att RIM: s smartphone marknadsandel sjönk med 5 procentenheter till 10 procent under det tredje kvartalet från ett år tidigare, den påstod rapporten.

Roger Entner, grundare av marknadsundersökningsföretaget Recon Analytics, sade Bloomberg Businessweek att flytten är “en mer symbolisk gest” till RIM.

“Google håller fast den till RIM eftersom [den Canandian phonemaker] har blivit mer och mer av en konkurrent, från ett ekosystemperspektiv och i avvaktan på Motorola förvärvet från en enhet perspektiv”, förklarade han.

I ett tidigare Bloomberg rapport förra lördag, Leon Cooperman, en hedgefond chef på Omega Advisors, stödde sjuka phonemaker. Han sade att den nya BBX operativsystem (OS), som tillkännagavs av bolaget förra månaden, “kommer att överraska folk” och kommer att hjälpa företaget uppfylla sina prognoser.

Ovum chefstelekomanalytiker Jan Dawson anser dock att utbyggnaden av QNX – som för närvarande befogenheter RIM: s Playbook tablett – över hela produktlinjen under de kommande månaderna och åren skulle innebära det kanadensiska företaget kommer att lämna sina befintliga BlackBerry OS utvecklare ” hög och torr”.

Detta beror på att det inte finns någon migreringssökväg för befintliga utvecklare kort att börja om från början med en helt ny utvecklingsmiljö, utarbetade han i ett tidigare webbplatsen Asien rapport.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus