Regeringen har inga planer för ‘Charlotte lag “

Ny lagstiftning för att slå ner på mobbning av australiska barn inte kommer att utvidgas till att omfatta vuxna, trots en stark kampanj för förändringar efter döden av programledaren Charlotte Dawson.

Statssekreterare för kommunikation Paul Fletcher utvecklar för närvarande lagstiftning runt innebär att skydda barn på nätet efter att ha släppt ett diskussionsunderlag tidigare i år beskriver förslag till en eSafety kommissionär, snabb borttagning av negativa sociala medieinnehåll, och ny lagstiftning inriktning cyber översittare.

Även i strafflagen lagen, finns det redan bestämmelser som gör det ett brott för en person att använda en vagn tjänst, såsom Internet eller sociala medier, för att hota eller trakassera människor i alla åldrar, förslaget i diskussionsunderlaget skulle ställa upp en ny särskild cyber-mobbning brott för människor riktar sig till barn under 18 år, med en lägre straff än strafflagen brottet, såsom böter på AU $ 1000.

Men några har kallat för lagen att gå ännu längre. I februari tog programledaren Charlotte Dawson sitt eget liv efter en lång kamp med depression. Före sin död, Dawson kampanj kraftigt mot mobbning på sociala medier, och sedan hennes död, har en Change.org petition har undertecknats av nära 200.000 människor kräver regeringen att införa nya starka nätmobbning lagar för såväl vuxna som barn .

Som en del av det offentliga samrådet för den föreslagna lagstiftningen nya cybersäkerhet, ministeriet för kommunikation sa att det fick “över 3000 e-post” och hävdade att cyber-mobbning lagar bör inkludera alla och inte bara barn.

webbplatsen frågade Fletcher kontor om det visade att regeringen tänkte att utöka den föreslagna lagstiftningen för att inkludera vuxna, men en talesman för Fletcher kontor sade att det inte fanns några planer på att göra så vid den här tiden.

“I vårt samhälle finns en rad områden där vi infört extra skydd för barn som ett erkännande av det faktum att de inte nödvändigtvis klarar av att göra bedömningar eller skydda sig på samma sätt som vuxna. Koalitionen tog därmed till val en politik för att öka online-säkerhet för barn “, den talesman sade.

Det finns inga planer på att införa ytterligare åtgärder i samband med vuxen cybermobbning. Naturligtvis finns det befintliga strafflagstiftning som gäller för att använda Internet för att hota och trakassera människor i alla åldrar.

Regeringen har, inför våldsamt motstånd, från sociala nätverk till sitt andra förslag till eSafety kommissionär befogenhet att tvinga sociala nätverk för att ta bort innehåll som anses skadligt för en viss australiska barn.

Företag som Facebook och Google har hävdat att de redan har vidtagit åtgärder för att snabbt svara på förfrågningar att ta bort innehåll från användare som tror att de är mobbad eller trakasserad.

Anhängare av att skapa en e-säkerhet kommissionär roll, har sagt, att det bör införas som ett prov först se till att det skulle fungera effektivt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze