Skapa nästa generation av högteknologiska ledare

Den tekniska branschen söker efter sätt att hitta och motivera nästa generation av ledare,. Shutterstock, IT-branschen har ett problem. Det finns ett sektorsövergripande brist på topp talang och företag kämpar för att hitta bra kandidater till lediga tjänster.

Med företag finner det så svårt att anskaffa skickliga IT-personal de behöver, hur kan företagen möta den fortsatta digitala omvandling med tillförsikt? Mer till den punkt, som kommer att leda dessa organisationer i denna osäkra framtid? Branschexperter ger sina åsikter om hur man skapar nästa generations IT-ledare.

Förstå hur rollen som CIO förändras

Ashurst IT chef Bruna Pellicci säger att från och med nu och framåt, kommer varje ny generation som kommer in på arbetsplatsen har vuxit upp med hjälp av teknik. Hon säger förväntningar på denna “alltid-på” kohort av individer kommer att medföra både fördelar och utmaningar för större organisationer.

Top högteknologiföretag scout för talang i Brasilien, Oracle skisserar planerar att anställa topp tekniska talang, om du inte misslyckas, du inte nyskapande: Hur man hålla tech personal engagerad och kunderna nöjda, Företagen vill verkligen Linux-kunniga medarbetare och de vill ha dem nu

Så du har en bra idé för ett projekt – här är hur man får grönt ljus från ledningen.

Företagen inte förändras så snabbt som tekniken “, säger Pellicci.” Du behöver investeringar och vissa organisationer helt enkelt inte har råd med en stor hit. Den framväxande generation kommer automatiskt att vara mer öppna för att engagera sig i teknik, men de kommer inte heller att förstå när den teknik de vill använda inte finns som ett alternativ i sin arbetsplats.

Pellicci förväntar några av de frågor kring tillgången på ny teknik som ska sorteras som IT-ledare utjämna inkonsekvenser om digitala standarder och politik. Men framgången här också kommer att medföra nya problem, särskilt när det gäller den långsiktiga betydelsen av CIO roll.

Hur mycket teknik behöver du verkligen in-house? “Frågar Pellicci.” Med den insikten, inte IT: s roll förändras? I stället för en traditionell IT-ledare, inte CIO på framtiden – i vilken skepnad som verkställande tar – bli mer som en managed services specialist?

Hjälp till att bygga nästa generation av digitala ledare

Omid Shiraji, CIO på Working Links, erkänner omfattningen av förändringen påverkar teknikens roll chefen. Han är en passionerad förespråkare för en ny typ av IT-ledning där teknikavdelningen är en integrerad del av verksamheten, precis som HR, finans, eller försäljningsorganisationer.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Hans passion omfattar intern utbildning och Shiraji driver en-till-en möten med upp-och-kommande stjärnor i sitt lag. “I stort sett dessa människor är unga, tekniskt kunniga och företagande”, säger han. “Jag pratar om rollen som CIO och bredare organisatoriska prioriteringar. Jag satsar en hel del arbete på att skapa en annan syn på företagets IT.

Shiraji är också angelägen om att utöka sina ansträngningar hela branschen. Han bemoans bristen på unga talanger framväxande IT-chefsnivå, och bristen på vägledning kring affärsfrågor och resultat. Shiraji är angelägna om att skapa någon form av branschövergripande konsensus för att bidra till att skapa teknikfokuserad företagsledare.

Jag är intresserad av hur vi kan skapa ett nätverk av likasinnade mentorer som arbetar tillsammans för att hjälpa till att utbilda nästa generations IT-ledare om de utmaningar som teknologiindustrin, “säger han.” Det handlar om att öka medvetenheten och skapa den typ av digitala chefer som kommer att leda företag i framtiden.

Titta att göra det mesta av företagande start talang

Chris Chandler, chef för CIO praxis vid rekrytering specialist La Fosse Associates, säger innovation är nyckeln och att nya IT-ledare måste se utanför ramarna för den traditionella IT-avdelning för inspiration. “Framgångsrika startup ger en grogrund för de färdigheter som krävs av ny teknik ledare”, säger han.

Vid årets Slush startkonferens, företag stora och små delade deras visdom om hur man gör det stort med Helsingfors publiken.

Chandler säger innovativa entreprenörer vid dessa ledande företag bör fungera som mentorer till blivande CIO. “När det gäller nästa generation av IT-ledning, behöver vi duktiga IT-proffs att prata med människor som har varit framgångsrika, företagande och som har övervunnit hindren för att anta ny teknik”, säger han.

Dessa mentorer kan vara chefer för en start eller vice presidenter en relaterad teknikområde inom den framväxande företag, som teknik. Lika viktigt som sådana mentorsystem kan vara, erkänner Chandler som aktuella exempel på länk-ups mellan traditionella företag och startups är få och långt mellan.

Det är lite av ett slagfält mellan den gamla näringslivet och de nya digitala företag “, säger han, vilket tyder på att rädslan för ett territorium grab är mindre definierade mellan start organisationer.” De är stödjande av varandra, de delar idéer och människor . Det finns en hel del att lära av detta synsätt.

Ta en ny strategi för inköp av talang

Liksom Chandler, Andrew Marks, fd CIO Tullow Oil, är angelägna om att IT-organisationer att absorbera en del av fördelarna med en start tillvägagångssätt, även om de inte kan investera direkt. Han säger en gemensam strategi är att skapa ett frö potten, där pengar avsätts för tekniken laget att “tänka annorlunda” och att beakta den potentiella påtagliga effekten av innovation på verksamheten. Han skulle dock vilja se CIO gå ett steg längre.

“Det skulle vara bra att kunna ge några platser i byggnaden till en eller två nystartade företag. Låt dem njuta av faciliteterna på en modern, stor organisation. Kom och njut av gratis kaffe och wi-fi, och vi “ll gå vidare med vårt arbete som vanligt medan de får på och göra deras”, säger han.

Som CIO är allt jag ber att en gång i månaden, de delar en del av vad de arbetar med och, viktigast av allt, mata tillbaka en del av de saker som de har lärt sig från att vara i ett stort företag. Jag vill att de ska tala om vad de har upplevt genom att hänga ut runt vattnet svalare.

Start mind-set är olika och de är bundna att upptäcka sätt att förbättra hur vi arbetar. Som CIO kan du sedan använda dessa observationer för att förbättra organisationen utan engagemang för start produkter.

Läs mer

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst