AIRcable SmartDimmer ger avancerad Bluetooth hemautomation till dina mobila enheter

Jag har alltid varit ett stort fan av hem automationsteknik, och har letat efter prisvärda och relativt generiska sätt den genomsnittliga personen kan utföra olika typer av automationsuppgifter.

Nyligen hörde jag om en produkt som genomgår en Internet finansieringskampanj på Indiegogo kallas AIRcable SmartDimmer som kan leda till en revolution i öppna standardbaserade elektrisk belysning och apparatstyrning ska produkten produceras i stora volymer och mjukvaruutvecklare producera mobilappar för det.

Till skillnad från andra företag som genomgår Internet finansiering för nystartade produkter, har AIRcable, företaget vill volym tillverka speciella växlar, funnits i 10 år, och har framgångsrikt producerat särskilda långdistans och låg effekt Bluetooth-enheter för olika olika vertikala marknaden och inbäddade applikationer.

Den SmartDimmer skulle vara AIRCable första riktiga konsumentprodukt, dock bör den träda volymproduktion och distribueras i detaljhandeln.

Medan det finns andra trådlösa, mobila enheter kontrollerbara elektriska produkter på marknaden, såsom Philips Hue, som är en Wi-Fi integrerat system som använder dyra proprietära glödlampor är SmartDimmer unik i det att den inte använder speciella lampor – det använder vanliga LED glödlampor från tillverkaren av ditt val, och installerar precis som alla andra strömbrytare i hemmet.

Följeslagare switch, som är avsedd att säljas separat, kommunicerar trådlöst till huvud SmartDimmer brytaren och drivs av två AAA-batterier, som kan pågå i upp till två år innan ersättning. När ihopkopplad med en huvudströmbrytare som styr lampor eller annan elektrisk apparat, kan den installeras var som helst i ditt hem, till exempel platser där elektriska ledningar skulle vara omöjligt eller helt opraktiskt.

Den SmartDimmer och följeslagare switch också inte använder Wi-Fi, de använder lång räckvidd WIBREE (BLE) 4,0 sändare, med en mikro av AIRCable egen design. Den låga energiförbrukningen åstadkoms genom att endast använda Bluetooth-sändaren när det faktiskt har något att sända, såsom en enkel kontroll eller telemetri-signal. Detta är helt annorlunda från den strömmande ljud Bluetooth-standarden som används av headset och bil ljudsystem, till exempel.

Även om det primära funktion SmartDimmer är att fungera som en switch, digital dimmer och en integrerad nattlampa, har det några ganska avancerad elektronik och sensorer inuti som gör det möjligt att skapa några intressanta applikationer hemautomation. Detta inkluderar

ljusintensitet (dimmer inställning), rumsgivare (-40C till + 60C), omgivande ljusnivå, nattlampa immun (3-1000 LUX), effektförbrukning (0-200W)

Externa sensorer som mobila enheter kan använda

För närvarande är AIRcable säljer SmartDimmer för $ 39 och följeslagare byta för $ 18. Utvecklaren kit, som innehåller två SmartDimmers, två följeslagare växlar, en USB Bluetooth 4.0 PC-gränssnittet, och tillgång till alla API-dokumentationen utvecklaren för att skapa mobila och PC-program för SmartDimmers, kostar $ 149.

En gratis iOS-program som du kan använda för att styra SmartDimmers från din iPhone eller iPad är också tillgängliga för nedladdning.

Så vilken typ av program kan du designa för dessa? Tja, till exempel, kan du göra / programmera en Bluetooth nyckelbricka som en strömbrytare. Föreställ dig att komma hem i bilen på natten och veranda är släckta, och bara byta dem från bilen.

belastningsmotstånd (<20 Ohm kommer att stänga av dimmer), elektronisk temperatur (> 60C släcks lamporna), signalstyrka (<-70dBm kommer att tvinga befälhavaren att kontrollera om inställningarna har tillämpats korrekt) platsnamn för SmartDimmer, dimmerfunktion inaktivera, natten ljusintensitet (0-15), nattlampa tröskel (3-200 LUX), även för veranda ljus, off timer (0-60 min), veranda ljus funktionen (på och av enligt tröskel ljussensorn) Man skulle kunna utforma en rörelsedetektor eller annan sinnesintryck som kan styra ljus trådlöst från var som helst,. Eftersom du kan läsa temperaturen i varje rum i huset med en SmartDimmer installerat kan en utvecklare utforma och genomföra avancerade HVAC-tillämpningar. En forcerad luft golv registret utlopp skulle helt av sig själv med batterier, läsa temperaturen i rummet och styra en motor för att stänga på eller av uppvärmning. Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation