Cognizant levererar stark Q2, höjer utsikterna för 2013

Outsourcing Cognizant rapporterade starka andra kvartalet och höjde utsikterna för året.

Cognizant rapporterade andra kvartalets resultat på $ 300.400.000, eller 99 cent per aktie, på intäkter på $ 3,16 miljarder dollar, upp 20,4 procent från ett år sedan. Non-GAAP resultat var $ 1,07 per aktie.

Wall Street letade efter andra kvartalets resultat på 97 cent per aktie på intäkter på $ 2,13 miljarder dollar.

När det gäller utsikterna höjde Cognizant sin syn för 2013 och det tredje kvartalet. Företaget beräknade tredje kvartalet intäkter på $ 2,25 miljarder, resultatet av $ 1 per aktie. Non-GAAP resultatet i det tredje kvartalet kommer att vara $ 1,09 per aktie.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

För 2013, Cognizant beräknade inkomsten för $ 3,96 per aktie, eller $ 4,32 en andel icke-GAAP på intäkter på 8,74 miljarder minst $. Det utsikterna var också bättre än väntat. Wall Street letade efter icke-GAAP resultat av $ 4,02 en andel på intäkter på $ 8,64 miljarder dollar.

På ett konferenssamtal med analytiker, sade Cognizant VD Francisco D’Souza bolaget har balanserat investera i tillväxtområden såsom social, mobil och cloud computing bibehållen kärnverksamheten såsom outsourcing av affärsprocesser. Han tillade att företag måste köra bättre och annorlunda än tidigare.

D’Souza sa

När vi ser till resten av året ser vi en fortsättning av god efterfrågan miljö för våra tjänster, vilket ger oss förtroendet att höja vägledning för helåret. Efterfrågan kommer från oss från en kombination av makrotrender och vår egen konkurrenskraftig positionering. På makrosidan, i Nordamerika, vår största geografiska marknaden, har konsumenternas och företagens förtroende fortsatte att visa små förbättringar våra kunder börjar att vända sin uppmärksamhet mot att investera i mjukvara och tjänster. Ofta är dessa investeringar finansieras genom blygsamma budgetökningar men oftare finansieringen kommer från att köra effektivitet i andra delar av verksamheten. Och i Europa, som utgör huvuddelen av resten av vår verksamhet, eftersom makromiljön i många länder fortsätter att vara utmanande, vi finna en ökad aptit från kunder att flytta mer arbete till en global leveransmodell.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst