Federal domare varnar Facebook kommer “dussintals” banker inför IPO rättegång

Mark Zuckerberg är på väg att få en annan juridisk strid på sina händer.

Mer om Facebook infrastruktur

US District Judge Robert Sweet, ordförande över Southern District of New York-baserade på Manhattan, utfärdade en allvarlig varning till världens största sociala nätverk på onsdag.

I ett nötskal, förklarade domaren söt som Facebook, tillsammans med dess VD samt “dussintals” för banker som deltar i bolagets tumultartade 2012 börsintroduktion, bör förvänta sig en betydande stämning från sina egna investerare snart.

Varför? Domare Söt sade att de har rätt att föra en kostym med tanke på att Facebook “dold väsentlig information från börsintroduktionen registration statement”, som rapporteras av Reuters.

Återkalla Facebook börsnoterades maj 2012 under en otrolig mängd kontroll. Däremot gjorde Menlo Park, Kalifornien-baserade företag inte lever upp till förväntningarna, utan tvekan att bli affischen barnet för konsumentteknikbörsintroduktioner som inte uppfyller Wall Streets förväntningar.

Den gångna mars NASDAQ OMX Group, moderbolag för tekniktunga börsen slutligen utfärdade en ursäkt av slag genom att lova upp till $ 62.000.000 i kontanter till investerare inblandade.

Men det var inte tillräckligt för SEC. Situationen decentraliserade i en enda röra så trassligt än ännu en finansiär (och tidigare Oregon guvernörs- kandidat), greps och åtalades, med bedrägligt övertyga investerare att köpa obefintliga pre-IPO aktier i Facebook och andra sociala medier företag.

Sedan i juni, SEC debiteras den amerikanska börsen med en $ 10 miljoner straff över dåliga beslut som fattas samt system som inrättats under börsintroduktionen och sekundär handelssystem för aktier av världens största sociala nätverk. Enligt den myndighet själv, var det största straffet någonsin slog mot ett utbyte.

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

Det har funnits ett antal teorier och argument för vad Facebook kunde ha gjort bättre – om något med tanke på mängden av tryck det sociala nätverket var under.

Salesforce.com vd Marc Benioff, som är typiskt en försvarare och en allierad till Facebook VD Mark Zuckerberg, även; föreslagits under en intervju, i september 2012 att bolaget borde ha gått allmänheten på New York-börsen i stället för Nasdaq.

I återspegling av det verkar Twitter för att ha beaktas att råd och lärt från Facebooks debacle, gör en ganska framgångsrik debut på New York-börsen i november. Ändå har Facebook lager återhämtade sig, slutligen klättra över, IPO pris i somras.

Från och med 10:30 PT, var Facebook aktier ned något på ungefär $ 54,66 per aktie.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna